Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 15 d’octubre de 2012

Pastissets de cabell d'àngel


Avui la carbassa és l'amfitriona de la  la recepta del 15, un vegetal que he cuinat poques vegades i que no ens acaba de convèncer. Espero que amb el recull de receptes d'avui descobreixi maneres diferents de cuinar-la i pugui incorporar-la al meu receptari.

Què podia fer jo amb una carbassa? Una crema... no se m'acudia res.... i de sobte: Ostres, el cabell d'àngel és fa amb carbassa!!!! Ja ho tenia, faré els pastissets de la classe de la Mireia Carbó del mes de setembre, tan típics del nostre país!!
Així que ahir a les 8 del matí em vaig arremangar les mànigues i mentre tothom encara dormia vaig posar fil a l'agulla. En una horeta tenia aquests fantàstics pastissets a la safata a punt per ser queixalats.
He de dir que estava una mica adormida i que vaig posar les quantitats del moscatell i de l'anís al revés, tot i això estaven boníssims i amb un gustet d'anís molt bo. Ja tinc excusa per tornar-los a fer amb les quantitats correctes.

Ingredients: 18 pastissets (jo vaig fer la meitat de les quantitats)
  • 600 gr de farina
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • 125 ml de moscatell
  • 50 ml d'anís sec
  • cabell d'àngel (el venen en llauna)
  • sucre
  • canyella en pols
Preparació:
  1. Barrejar en un bol l'oli, el moscatell i l'anís i afeguir-los sobre la farina.
  2. Treballar la massa fins aconseguir fer-ne una pilota. És un moment.
  3. Ja podem fer els pastissets, cal fer-los d'un en un: afagafar una porció de la massa, posar-la entre dos papers de forn, amb el corró estirar-los i amb l'ajuda d'un motlle donar forma de cercle, farcir-los de cabell d'àngel i tancar com una cresteta. Podeu veure la fotografia amb els diferents passos.
  4. Coure'ls al forn, preescalfat a 180º amb l'escalfor de dalt i baix, fins que agafin color. En el meu cas entre 15 i 20 minuts.
  5. Espolvorejar amb sucre i canyella molta.

9 comentaris:

  1. Bonissims! I amb xocolata tb estan per llepar-s'en els dits!!

    ResponElimina
  2. bons, bons, boníssims!!!!!!
    Jo encara no els he fet.
    No havia pensat que el cavell d'angel ve de la carbassa, jejejeje
    Una mica despistada ohi!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. A casa només a mi m'agrada el cabell d'angel! Amb lo bó que està!!
    Així que cauen molt de tant en tant delicies com aquestes crestes. Sniff..

    ResponElimina
  4. Els pastissets són boníssims!!! La meva sogra me'ls ha ensenyat a fer!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. t'han quedat preciosos!! i han de ser ben bons també farcits d'altres coses, no?!?!! que bons es veuen!!!

    ResponElimina
  6. Ohh!! els pastissets són molt tipics al meu poble. Es fan sempre que són les festes... cada any, amb la meva mare els fem tots. T'han quedat molt be!

    ResponElimina
  7. Com mola cuinar mentre tothom encara dorm pel matí...a mi m'encanta i amb aquests pastissets encara més!
    Jordi

    ResponElimina
  8. T'han d'haver quedat deliciosos!
    Em quedaré com a seguidora!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. Bona pensada aquests pastissets jejeje Crec que ets l'única que ha fet servir el cabell d'àngel! Espero que redescobreixis la carbassa, val la pena
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina