Amanida de receptes

Amanida de receptes

divendres, 5 d’octubre de 2012

Cake salat


Aquest vespre hem fet la festa de benvinguda dels Pins, els nens i nens de P3 de l'escola de l'Èlia. Ha començat amb un mercadillo de roba de segona mà i un sopar de pica-pica on cada família portava alguna cosa.
Feia molt temps que la Carme, una mare del Cau, va portar aquest pastís en un pica-pica i a mi em va agradar moltíssim, a part d'estar bo és de fàcil repartir i transportar, ideal per a sopars d'aquest tipus. Des d'aquell dia que he estat perseguint a la pobre Carme per que em passés la recepta i quan ahir al vespre em va arribar per correu electrònic vaig decidir que seria la meva aportació a la festa de l'escola. Tot ha anat tant ràpid que no he tingut temps d'anar a comprar, això ha fet que hagi canviat alguns dels ingredients (cava per vi, panses per nous ...) el resultat fantàstic.

Ingredients:
  • 250 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 4 ous
  • 200 gr de pernil
  • 200 gr de formatge emental ratllat
  • 100 gr d'olives
  • 100 gr de nous
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 150 ml de vi blanc sec
  • 1 copeta de porto
  • 2 cullerades de julivert
  • 1 pessic de sal
Preparació:
  1. Tallar a trossets les olives, el pernil i les nous.
  2. En un bol batre els ous amb el vi blanc, el porto i l'oli.
  3. Afegir la farina tamisada amb el llevat i un pessic de sal. Jo ho he barrejat tot amb les varnilles elèctriques.
  4. Per acabar afegir la resta d'ingredients i remanar-ho tot.
  5. Folrar un motlle de plum-cake amb paper de forn i untar amb mantega.
  6. Omplir el motlle amb la mescla anterior i coure al forn (previament escalfat a 175º) amb l'ecalfor de dalt i de baix durant 20 minuts.
  7. Sense obrir el forn abaixar una mica la temperatura i coure 40 minuts més només amb l'escalfor de baix.
  8. Servir fred.

9 comentaris:

  1. Això ha de ser molt bo!!!! S'haurà de provar!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  2. Són tan bons els cakes salats i tan pràctics per a emportar!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. saps que prefereixo els cakes salats als dolços?? aquest teu es veu tremenduu! petonets

    ResponElimina
  4. He tingut el gran privilegi d provar-lo... I mmmmmm...bonissim!!!

    ResponElimina
  5. Jo l'he fet aquesta tarda i ja quedat molt bo.L'únic és que no m'ha quedat tant compacte per dintre.... suposo queves qüestió del forn. Anirem probant!!!

    ResponElimina
  6. Jo l'he fet aquesta tarda i ja quedat molt bo.L'únic és que no m'ha quedat tant compacte per dintre.... suposo queves qüestió del forn. Anirem probant!!!

    ResponElimina
  7. Em sembla un cake estupendo, queda preciós. Fas servir farina de força o de rebosteria?. Em sembla fantàstica tota la colla d'iniciatives que teniu allà on vas, al poble, al cau, a l'escola...sincerament, sento una mica d'enveja! ENDAVANT amb aquesta vitalitat!

    ResponElimina
  8. Us el recomano, jo avui l'he tornat a fer per menjar amb el Barça-Madrid.

    Mercè, l'he fet amb farina normal i res d'enveja, em complico sempre la vida i acabo molt cansada. Ara ens estem preparant per anad d'excursió amb el cau....

    ResponElimina
  9. Molt bona idea aquest cake salat! Ideal per un pica pica informal!

    ResponElimina