Amanida de receptes

Amanida de receptes

dissabte, 29 de setembre de 2012

Pastís de formatge i pernil dolç


La meva àvia, quan la meva mare es va casar, li va regalar un receptari de cuina amb les receptes bàsiques i tradicionals de la cuina familiar, en algunes d'elles fins i tot li dóna consells de quina parada del mercat és la millor per comprar algun ingredient.
Aquest receptari, que té més de 50 anys, s'ha anat ampliant amb receptes de tota mena que la meva mare anava recopilant. Un recull de papers de tota mida que s'han anat desendreçant amb el pas del temps.
 
La meva mare era restauradora de llibres antics, i ara em toca a mi posar ordre a aquest caos. Tinc ganes d'anar publicant moltes d'aquestes receptes que de ben segur em portaran bons records.
 
Per començar, aquest pastís de formatge que agrada molt als nens.
 

Ingredients:
  • 5 talls de pernil dolç, que no siguin molt prims.
  • 3 talls de formatge emental de barra
  • formatge ratllat
  • 6 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 1/4 de litre de llet
  • 3 ous
  • sal
  • mantega
Preparació:
  1. Untar un motlle de plum-cake amb mantega.
  2. Forrar-lo amb 3 talls de pernil dolç, tant la base com els laterals
  3. Fer una capa amb el formatge emental.
  4. Una capa de pa de motlle.
  5. Una capa de formatge ratllat.
  6. Una capa amb el pernil dolç restant tallat ben petitó.
  7. Una capa de pa de motlle.
  8. Batre els ous junt amb la llet i la sal i tirar per sobre del pastís.
  9. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 30 minuts.
  10. Deixar refredar, desmotllar i servir.
 

8 comentaris:

  1. jo menjaria aquest pastís cada dia el resta de la meva vida! ho has provat amb croissants enlloc de pa?? és increible també! petons

    ResponElimina
  2. Jo també tinc un munt de receptes de l'àvia i de la mare i també estic intentant posar-hi ordre....com les receptes de sempre no hi res millor,oi???
    En tinc una d'un pastis molt semblant...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Cristina, jo també el faig aquest pastis, es molt bó.
    Aquesta recepta, la original era de la Montserrat Seguí.
    Quan ens veiem et comentaré un truqui.....
    Petons

    ResponElimina
  4. M'encanten aquests pastissos.Els trobo molts versàtils i comodí tant per dinar com per sopar.Aquestes receptes són un tresor.

    ResponElimina
  5. A casa també el fem i als nens els torna bojos, és una gran recepta!

    ResponElimina
  6. ohhhh i tant!!! has de fer ordre i publicar les receptes!!! Quin tresor aquests apunts!!! I la recepta un 10..mai falla!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. A casa ens ha passat una cosa semblant...ha aparegut un receptari de 1844!! Tota una joia...Se'ns gira feina Cristina, hehehe
    Jordi

    ResponElimina
  8. Tens un tresor!! Un llibre de receptes de la iaia!!!
    Cuida'l molt....un tresor així no el té tothom!!
    La meva iaia era molt bona cuinera. VA tenir una fonda durant uns anys, però no va deixar escrit res.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina