Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimecres, 30 de maig de 2012

"Pilotes" braves


L'Arnau feia un any que em demanava que fes aquestes patates que havia vist al programa cuines de tv3, com que aquesta setmana ha aprovat el batxillerat em va sembla que era una bona ocasió per sorpendre'l amb aquestes "pilotes" i així celebrar-ho tots junts amb un plat diferent.

Dir-vos que la salsa no em va quedar com la de la televisió, se'm va tallar 3 vegades i a la quarta, tot i que no tallada, va quedar una mica líquida, a veure si vosaltres teniu més sort.
Tot i això aquestes patates van quedar molt bones i l'amfitrió les va disfrutar de valent, espero que li donin forces per a la Selectivitat.

Ingredients patates:
  • 400 gr de patates
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 10 gr de pebre vermell dolç
  • 10 gr de pebre vermell picant
  • 1 bitxo
  • farina de galeta
  • 2 ous
  • sal
  • oli per fregir
Ingredients salsa:
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • 5 gr pebre vermell dolç
  • 5 gr pebre vermell picant
  • 1 cullerdeta de Tabasco
  • una punta de bitxo
  • 2 ous
Preparació patates:
  1. Bullir les patates amb pell fins que estiguin cuites.
  2. Mentrestant tallar ben petitó el bitxo i fregir-lo una miqueta amb una mica d'oli i reservar.
  3. Quan encara les patates estiguin calentes, pelar-les i ratllar-les.
  4. Afegir a les patates el pebre vermell, l'oli, el bitxo fregit i la sal.
  5. Amb les mans barrejar bé tota la massa i formar pilotes.
  6. Arrebossar-les passant primer per ou i després per la farina de galeta.
  7. Fregir-les amb abundant oli i reservar.
Preparació salsa:
  1. En el pot de la batedora de ma posar els alls, el pebre vermell, el Tabasco, una punta de bitxo i els ous.
  2. Amb l'ajuda del braç elèctric anar batent i afegint l'oli com per fer una maionesa.
Servir les patates acompanyades de la salsa.

7 comentaris:

  1. De fet, tenir el blog ens treu unes idees...que superbones! Enhorabona a l'Arnau pel baxillerat.
    Nani

    ResponElimina
  2. Felicitats a l'Arnau, quina bona recompensa... han de ser boníssimes!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. quina rabia que fa cuan es tallen les salses.... a mi em sol pasar y buff!! fan molt bona cara aquestes patates

    ResponElimina
  4. sempre és bo una recompensa, després de tant esforç....unes pilotetes molt originals amb una salsa temptadora!! un aperitiu dels que m'agraden! petons

    ResponElimina
  5. Una recepta que triomfarà segur a casa meva, i ànims al noi en aquesta recta final!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!!
    T'he atorgat un premi Liebster!!!!!
    Continua així!!!!!!
    Petons!!
    Olga

    ResponElimina
  7. Hola Cristina mira el meu blog.
    Tens un premi.
    Felicitats, per el que veig es doble.
    Petons
    Isabel

    ResponElimina