Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 8 de maig de 2012

Galetes de parmesà


Després de 3 anys, aquest dissabte vam fer el sopar de cosines Capdevila que fem de tant en tant. Aquesta vegada va ser a casa de l'Anna, cada una de nosaltres portava alguna cosa i la taula feia molt goig, ens vam posar les botes amb els pastissos salats, amanides, embotits.... i amb aquestes galetes que vaig portar jo. Ens ho vam passar d'allò més bé xerrant i xerrant ...

Aquestes recepta és de la Mireia Carbó, des del mes de febrer que vaig anar al taller de cuina del Club Social Caprabo que les tenia pendents, vaig comprar tots els ingredients però no vaig trobar el temps per fer-les. Aquest sopar era l'excusa perfecte per tastar-les i he de dir que em van sorprendre gratament, el diumenge vaig fer-ne més i també van volar. Recepta fàcil, bona i la podeu fer amb l'ajuda dels vostres fills.

Ingredients:
  • 100 gr de formatge parmesà ratllat
  • 100 gr de farina
  • 100gr de mantega pomada (deixada estovar fora de la nevera el dia abans)
  • 40 gr de dàtils
  • 40 gr de nous sense closca
Preparació:
  1. Treure el pinyol dels dàtils i tallar a dauets ben petitons i reservar.
  2. Tallar les nous ben petitones i reservar.
  3. En un bol barrejar la mantega estovada amb el formatge fins aconseguir una barreja homogènia.
  4. Afegir-hi la farina i barrejar-ho tot. Jo ho he fet amb les mans i en un moment està llest.
  5. Afegir-hi les nous i els dàtils i barrejar-ho tot.
  6. Agafar la massa i fer com un botifarró o un xurro d'uns 4 centímetres de diàmetre, com si féssiu plastelina.
  7. Tallar el xurro a rodanxetes de 1/2 centímetre.
  8. Agafar cada rodanxeta, fer una boleta i posar-la a sobre d'una safata per anar al forn amb paper vegetal. Aixafar la boleta i donar-li la forma de la galeta.
  9. Coure-les al forn, preescalfat per dalt i baix a 180º, durant uns 10 minuts.
  10. Deixar refredar i vigilar que se'n van volant!

5 comentaris:

  1. Segur que se'n van volant! Fàcils i bones,
    Nani

    ResponElimina
  2. Si són de la Carbó i han sortit de la teva cuina segur que són boníssimes.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Jo també les tinc a pendents, no les faig mai i han de ser tann bones!!! t'han quedat genials! petons

    ResponElimina
  4. Ja,ja...jo la ajuda dels meus fills es que van entrant a la cuina i en van menjant una cada vegada...m'ajuden a que s'acabin abans...
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Caram, parmesà i nous i dàtils!, unes galetones de "règim" irresistibles! eh?, jajaja...Recepta Mireia= recepta perfecte!. Una abraçada.

    ResponElimina