Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 28 de maig de 2012

Coca de la Carme



La Carme, sogre d'en Xevi i gran cuinera, ens portava aquesta coca a l'hospital per endolcir les llargues estones a la sala d'espera mentre el meu cunyat estava a l'UCI.
He aprofitant que tenia ganes de fer-la i que aquest cap de setmana anàvem amb tota la colla a Vinyols del Camp, per posar amb pràctica la recepta. El resultat espectacular, tot i que les imatges estan fetes des d'un mòbil i la desmereixen una mica.


Ingredients:
  • 450 gr de farina
  • 400 + 50 grs de sucre
  • 6 ous
  • ratlladura de llimona
  • un sobre de llevat
  • 150 ml de llet
  • 150 ml d'oli (millor de girasol)
  • la pell d'una taronja
  • 75 ml de cointreau o anís
  • un pessic de sal
  • 100 gr de pinyols
Preparació:
  1. Untar el motlle (més o menys de 28 x 30 cm) amb mantega, posar a la base un paper vegetal i untar-lo també amb mantega.
  2. Posar a fregir la pell de taronja, tallada ben prima, amb l'oli. Quan les vores comencin a rossejar-se apagar el foc, deixar refredar i retirar la pell de taronja.
  3. En un bol posar els 400gr de sucre i els rovells. Batre fins que canvïi de color i faci relleu, llavors incorporar la llet, l'oli perfumat, el cointreau o anís i la ratlladura de llimona.
  4. En un bol a part batre les clares amb un pessic de sal. Quan comencin a pujar afegir-hi 50 gr de sucre i seguir muntant fins que quedin a punt de neu.
  5. En el bol dels ous i el sucre anar incorporant a poc a poc, la farina i el llevat amb el tamisador remenant suaument amb una espàtula.
  6. Finalment barrejar la massa groga dins la blanca de la mateixa manera per que no baixi l'emulsió.
  7. Un cop tot junt, s'aboca a la llauna, es posen els pinyons i finalment s'hi escampa el sucre.
  8. Coure-ho al forn preescalfat a 180º, escalfor per baix, durant 30 o 40 minuts. 
 


6 comentaris:

  1. Doncs tot i les imatges fetes amb el mòbil té una pinta espectacular! Aquesta ens l'enduem, que sempre busquem receptes de coca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo en faig una de moltmsemblant i puc dir que queda boníssima!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Jo també la faig semblant, queda boníssima.
    La teva te una pinta espectacular i super esponjosa.
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquestes són de les que no fallen mai, ni a l´hora de elaborar-les ni a l' hora d'endrapar...a què va volar?

    ResponElimina
  5. Doncs l'haurem de probar que a casa sempre ens agrada tenir alguna coca o biscuit per esmorzar! és veu molt esponjosa!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Aquestes coques......m'encanten!!!!..i..uuufff!!! Com t'ha pujat!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina