Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 19 de març de 2012

Macarrons / Adéu epilèpsia!



Avui hem rebut una de les notícies més esperades dels últims 6 anys, en Marcel ja està curat de l'epilèpsia! Ha estat el millor regal d'aniversari que ha tingut.

Com cada vegada que anem a fer un electroencefalograma a Sant Joan de Déu, en Marcel només pot dormir 3 hores la nit abans. A mi em toca fer el torn de la matinada, despertar-se a les 5 i fer activitats per mantenir-lo despert. Com que aquesta vegada ja és més gran, a les 6 del matí s'ha tancat a la cuina per preparar aquests macarrons que ens hem menjat per dinar. Des d'aquí l'he de felicitar, ja que estaven boníssims! No cal dir que ens els hem menjat amb una rialla d'orella a orella!

Mentre estàvem a la sala d'espera li he fet una promesa, si avui ens diuen que t'has curat, el teus macarrons seran protagonistes al meu blog. I tal dit tal fet!


Crec que els macarrons és el plat que més he cuinat des de que sóc mare, a casa en menjarien sempre, i a mi m'agraden tant que no em costa gens fer-los. he de dir que depèn del dia hi poso all i més o menys espècies, o una mica de sobrassada (copiat de la meva germana), ....

Ingredients: 5 persones
  • 500 gr de macarrons
  • 500 gr de carn picada (de vedella o de porc o barrejada)
  • 750 gr de tomàquet triturat
  • 1 ceba
  • salsa de soja
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • opcionalment 5 xampinyons
  • formatge ratllat
Preparació:
  1. Pelar la ceba i tallar-la o triturar-la ben petita.
  2. En una cassola posar una mica d'oli i sofregir la ceba fins que agafi color. A mitja cocció de la ceba posar els xampinyons laminats o tallats a trossets.
  3. Afegir el tomàquet, salpebrar i deixar coure remenant de tant en tant fins que agafi un color brillant.
  4. Posar la carn i quan estigui cuita tirar una miqueta de salsa de soja (truc de la Mireia Carbó), vigilar amb la sal, aquesta salsa ja és forta. Deixar coure un parell de minuts més i reservar.
  5. Bullir els macarrons amb abundant aigua amb sal i la fulla de llorer seguint les instruccions del fabricant.
  6. Escórrer la pasta i barrejar amb la salsa.
  7. Posar en una safata de forn, espolvorejar amb formatge ratllat i gratinar.


17 comentaris:

  1. Em penso que aquests macarrons són dels més bons que has tastat mai, quina bona notícia la que heu rebut, avui us toca celebració doble!
    Felicitats i petons :)

    ResponElimina
  2. Felicitats!! quina gran notícia... i quins macarrons!!!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!!
    La millor alegria saber que el teu fill s'ha curat!!

    Segueixo el teu blog... i no pares, eh??

    Avui m'has emocinat!

    ResponElimina
  4. que bé!! aixo si que es una bona noticia a celebrar, i que millor que fer-ho amb els macarrons de tota la vida...que bons que son!! petons

    ResponElimina
  5. Una gran notícia! Segur que avui els macarrons eren deliciosos de felicitats.

    ResponElimina
  6. Segur que macarrons com aquests, no els havíeu menjat tant i tant a gust!!!! Felicitats!!!

    ResponElimina
  7. La millor notícia del món!!!
    Estic molt contenta.

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats per aquesta tan bona nova!!!, de tot cor, una abraçada per a TOTS!. Aquests macarrons segur que han tingut el millor sabor de tots els que heu fet!, una abraçada!

    ResponElimina
  9. enhorabona a tots!!!! aquests macarrons són dignes d'una gran celebració! petonets familia

    ResponElimina
  10. Aquestes entrades són les millors! Quina bona noticia! Moltes felicitats i molts macarrons hahaha :P

    ResponElimina
  11. Quina gran noticia!!! Segur que aquests macarrons els recordareu sempre!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Ho celebro molt, de tot cor. Son d'aquelles noticies que s'han de celebrar " a lo grande" i que millor que amb un fantàstic plat de macarrons cuinat per el protagonista !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Uns macarros per celebrar una festa grossa.
    Felicitats al cuiner, per aquets macarrons i per la bona noticia.
    Petons

    ResponElimina
  14. Una meravellosa notícia, sense dubte la millor que podieu tenir, m'alegro moltíssim.
    I aquests macarrons els heu converit en un plat de festa. Petons

    ResponElimina
  15. Ens n'alegrem moltíssim per la bona notícia!. Segur que a partir d'ara, quan hàgiu de celebrar una cosa ben important, els macarrons del Marcel seran part del menú, s'ho valen!.

    ResponElimina
  16. Quina bona noticia, enhorabona familia!
    Soc comanya de la feina de Rut i em va ensenyar aquest blog. Es una passada!

    ResponElimina
  17. Déu meu quina pinta!!!! Amb la gana que tinc i fen dieta...

    Felicitats per partida doble:
    Al Marcel per la bona notícia i a tú, Cristina, per educar homes independents també a la cuina!

    Salut!!
    Sandra (la de Mollet)

    ResponElimina