Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 15 d’abril de 2012

Risotto de carxofes, alls tendres i gambes al cava


Aquesta és la meva aportació a la Recepta del 15 del mes d'abril dedicada a l'arròs.

Avui tinc ganes de dedicar l'entrada al meu cunyat, que ja fa 3 setmanes que està a la UCI, i que mica en mica s'està recuperant. Aquest matí insistia, amb una veu molt fluixeta, que volia venir a dinar a casa nostra, de bon grat me l'hauria emportat per la porta del darrera, però amb tots els cables que porta connectats ens haurien descobert de seguida!!
Anims Xevi, que tindrem moltes ocasions per seure a la mateixa taula!!

Ingredients: 4 persones
  • 400 gr d'arròs (més o menys)
  • 1 ceba
  • 4 carxofes
  • un manat d'alls tendres (o congelats)
  • 350 gr de gambes pelades
  • 1l de brou de verdura
  • 75 gr de parmesà ratllat
  • 1 copa de cava
  • una cullerada de mantega
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Netejar les carxofes i tallar-les en 8 trossos. Per que no ennegreixin deixar-les amb aigua amb un bon manat de julivert i tot tapat amb un paper de cuina.
  2. Netejar els alls i tallar-los a trossets de 2 centímetres. Jo els he comprat congelats i tallats.
  3. Sofregir la ceba tallada  ben petitona amb una mica d'oli fins que comenci a agafar color.
  4. Afegir a la cassola les carxofes i els alls, una mica de sal i deixar coure un 5 minuts.
  5. Mentrestant en un altre pot escalfar el brou.
  6. Incorporar les gambes amb les verdures i donar-hi un parell de voltes.
  7. Afegir l'arròs sense deixar de remenanar i coure'l fins que agafi un color transparent i brillant.
  8. Tirar el cava i deixar evaporar l'alcohol.
  9. Amb un cullerot anar afegint el brou calent a poc a poc sense arribar a cobrir l'arròs i a mesura que se'l va bebent n'anem afegint tot remenant per evitar que s'enganxi. Aproximadament durant 15 minuts.
  10. Quan faltin dos minuts de cocció de l'arròs s'afegeix el parmesà ratllat sense deixar de remenar.
  11. Per acabar posar un tros de mantega i una miqueta de pebre i deixar reposar 5 minuts abans de servir.

9 comentaris:

  1. Un risotto fantàstic. M'encanta amb els alls tendres. Li dóna una textura melosa, melosa. Es veu deliciós.
    Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Els alls tendres i les carxofes, un matrimoni perfecte i a més celebrem el cassament amb cava..........
    Fantàstic.
    Petons

    ResponElimina
  3. Mmmm els risottos m'agraden amb carxofes, bolets, gambes, espàrregs.....sempre és un encert! petons

    ResponElimina
  4. OStres, molts ànims pel teu cunyat i la família! Segur que si li fas arrossos així es recupera ben aviat, com m'agrada el risotto de carxofes i els toc d'alls tendres li va genial!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta aquest risotto!!! Es veu molt meos i ha de'estar molt gustós amb la carxofa i els allets tendres!

    ResponElimina
  6. Em sembla bonissim aquest risoto!!! M'agraden tant!! petons

    ResponElimina
  7. Es veu delicios...M imagino al Xevi menjant-se´l...Un malalt ho troba tot bo...reserva-li a recepta.

    ResponElimina
  8. Un bon rissoto d'una cunyada ajuda a recuperarse mes aviat...
    Fa molt bona pinta!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. M'agrada molt el toc del cava, la veritat. Amb carxofa i gamba n'he menjat però no amb el toc del cava i ho hauré de tastar :)

    ResponElimina