Amanida de receptes

Amanida de receptes

dijous, 15 de març de 2012

Llenties estofades


A mi les llenties m'agraden molt, a l'hivern estofades i a l'estiu amb amanida. Quan vaig veure que els nois de la recepta del 15 ens proposaven receptes de llenties per aquest mes, de seguida vaig tenir clar que faria un dels plats que cuino setmanalment.
Aquestes llenties mai les cuino igual, depenent del que tinc a la nevera hi poso una cosa o una altra, però el que no em perdonen els meus fills és el xoriç.
Com tantes coses les faig amb l'olla a pressió, si no en teniu només és qüestió de deixar-les més estona fent xup-xup.

Ingredients:
  • un got de vi per persona de llenties pardines
  • una ceba
  • dues cullerades de tomàquet ratllat
  • un parell de pastanagues
  • xoriç
  • un òs de pernil
  • una cabeça d'alls
  • una fulla de llorer
  • oli i sal
  • de vegades hi poso botifarra negre
Preparació:
  1. Tot i que al paquet posa que no cal, mentre preparo el sofregit poso les llenties en remull amb aigua freda.
  2. Tallar la ceba ben petita i sofregir-la amb una mica d'oli, a l'olla on hagueu de fer la cocció, en el meu cas l'olla a pressió.
  3. Pelar i tallar la pastanaga a dauets o mitges llunes i reservar.
  4. Mentrestant tallar el xoriç a trossets, i quan la ceba comenci a agafar color afegir-lo a l'olla i deixar coure un parell de minuts.
  5. Afegir el tomàquet ratllat (jo faig servir el de llauna), coure durant un minut remenant amb una cullera.
  6. Escórrer les llenties i afegir-les a l'olla junt amb la cabeça d'alls (sencera), l'òs de pernil, la fulla de llorer, la pastanaga, la sal i cobrir-ho amb aigua. Com que m'agrada caldòs en posso el doble que de llenties.
  7. Tapar l'olla i coure durant 10 minuts.

11 comentaris:

  1. Els teus fills sí que en saben... la clau d'aquests estofats és un bon xoriç, eh? jejejej m'encanten les llenties de totes les maneres, aquestes me les menjaria encantada
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Veig que a casa teva son com els de casa meva...unes bonel llenties estofadetes amb xoriço...jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  3. DOncs jo sempre les cuino sense xoriç ni res animal, no m'agrada perque em dificulta la digestió, el gust per això, deliciós!! ptns

    ResponElimina
  4. UN guisadet per un dia fred d'hivern, per gaudir acompanyat d'una bona llesca de pa ;)

    ResponElimina
  5. De fet al final de tot, per molt que m'agradin altres maneres... la que més m'agrada per les llentíes és el guisadet.

    ResponElimina
  6. a casa tampoc fallen mai!!! I com els teus fills no pot fallar el xoriço i la morcilla!!! I ja tenim un plat únic de lo més complert! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Com més ens agraden a casa són així, amb l¡estofat de sempre!!
    Boníssimes!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Veus, el quea casa no perdonan es el botifarró. Contra gustos...

    Petonets,

    ResponElimina
  9. No les faig amb xoriç, sempre amb verdures però t'he de dir que m'encanten, la meva mare les feia així.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Les llenties de sempre, boníssimes.
    Petonets

    ResponElimina
  11. M'agraden molt les llenties, però com també he comentat a l'Eri si porten xoriço m'encanten
    Bona cuina

    ResponElimina