Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 17 d’abril de 2011

Ous ferrats amb patates fregides


Avui hem celebrat el segon aniversari del bloc amb aquests ous ferrats dolços que vaig veure al programa de cuines de TV3 de la setmana passada.

Des d'aquí vull agrair el suport que m'heu donat tots durant aquests dos anys i que fan que aquest bloc sigui possible, no us podeu imaginar la il·lusió que em fan les vostres visites d'arreu del món i els vostres comentaris.
A la família i als convidats, gràcies per la paciència d'esperar a fer les fotos abans de cada àpat i per ser els meus conillets d'índies.
Amb l'excusa d'aquests dos anyets volia reformar la imatge del bloc però últimament faig massa coses i he decidit deixar-ho per més endavant...

Ingredients pel rovell:
  • 1 ou
  • 9 rovells
  • 100 cc d'aigua
  • 300 gr de sucre
per la clara:
  • 250 cc de llet
  • una fulla de gelatina
  • 30 gr de sucre
  • pell d'una llimona
per decorar:
  • canyella en pols
  • un brioix
Preparació del rovell:
  1. En un bol posar els rovells i un ou sencer.
  2. En un cassó posar l'aigua i el sucre i bullir durant uns 3 minuts sense remenar.
  3. Treure del foc l'almívar i abocar sobre dels ous tot remenant sense parar amb un batedor.
  4. Colar la barreja i posar-ho en una safata per anar al forn.
  5. Coure-ho durant 40 minuts a 110º tapat amb film o paper de plata.
  6. Deixar refredar.
Preparació de la clara:
  1. Posar a bullir la llet amb el sucre i la pell de la llimona. Tapar i deixar infusionar durant 5 minuts.
  2. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Afegir la gelatina escorreguda a la llet, remear fins que quedi ben disolta.
  4. Colar la barreja i deixar-ho a la nevera un mínim d'una hora.
Per emplatar:
  1. Tallar el rovell amb un motlle circular (jo ho he fet amb un gotet) i posar-lo al centre del plat.
  2. Amb una cullera trencar la gelatina de llet i posar-la al voltant del rovell.
  3. Espolvorejar els contorns de la clara amb la canyella.
  4. Tallar el brioix a tires per simular patates fregides.

8 comentaris:

  1. Moltes felicitats, per aquest segon aniversari.
    Que poguem gaudir d'aquestes receptes tan bones, per mol temps.
    Un petó mol gros.
    ISABEL

    ResponElimina
  2. Per molts anys!! Estem encantats de visitar-te i de poder-ho fer durant molts anys!
    Aquests ous ferrats em semblen genials!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Així màgrada!MOLTES FELICITATS CRISTINA!, ja saps que el teu, és un dels meus blocs peeferits, així que a pel tercer!Uns falsos ous ferrats guapíssims! (jo en faig una versió molt senzilla amb préssec almívar i iogurt,patates=talls de poma)La teva és molt treballada i dolça!Un petó.

    ResponElimina
  4. Cristina,
    Que original, no ho havia vist mai i em sembla una idea genial!! Moltes felicitats i a pel terer! Petonets

    ResponElimina
  5. Felicitats!!
    Jo també vaig veure aquesta recepta i la vaig trobar molt original i divertida, semblen ben bé de veritat, je je je...

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!! Com sempre unes receptes amb una presencia estupenda i un gust exquisit!

    ResponElimina