Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 27 de febrer del 2011

Ous farcits de xampinyons i gambes


Ahir vaig estar remenant entre les cents de receptes que tinc acumulades en una llibreta, entre elles hi ha totes les que em van ensenyar a l'Escola de cuina d'Alba on anava quan era molt joveneta i que poques vegades he fet a casa. Em van cridar l'atenció aquests ous farcits molt fàcils de fer i que feien per un dinar de diumenge.


Ingredients per 4 persones:
  • 6 ous
  • una cullerada de ceba picada (jo ho posat una escalunya)
  • 150 gr de xampinyons
  • 150 gr de gambes
  • 1/2 l de llet
  • 40 gr de farina
  • 40 gr de mantega
  • formatge ratllat
  • una cullerada de conyac (jo no n'he posat i així ho podien menjar els nens)

Preparació:

  1. Bullir els ous durant 12 minuts, refredar de seguida, pelar, partir per la mitat i treure els rovells.
  2. Picar la ceba i coure-la amb una mica d'oli.
  3. Afegir-hi els xampinyons tallats ben petits i coure a foc fort.
  4. Pelar les gambes (reservar els caps i les clofolles), picar-les a trossets petits i afegir-les amb els xampinyons i la ceba. Una vega s'hagi cuit treure del foc i deixar refredar.
  5. Aixafar els rovells amb una forquilla i barrejar amb el picadillo. S'hi pot afegir una cullerada de tomàquet concentrat, jo com que no en tenia no ho he fet.
  6. Amb aquesta preparació farcir les clares com es veu a la foto.
  7. Per fer la salsa posar a bullir la llet amb els caps i les clofolles de les gambes, quan agafi el bull retirar del foc i passar-ho pel colador xinés apretant fort per que surti la substància. Amb la mantega, la farina i aquesta llet fer una salsa bexamel assaonada amb sal, pebre i nou moscada. Opcionalment afegir-hi una cullerada de conyac.
  8. Cobrir els ous amb la salsa i el formatge ratllat.
  9. Gratinar i servir.

12 comentaris:

  1. Hola,
    Han d'estar de vici... Com jo no tinc nens, aprofitaré i li posaré el conyac. Petons i bona setmana,

    ResponElimina
  2. Sempre els faig amb tonyina però la propera provaré els teus.
    Salut!

    ResponElimina
  3. me gusta esta manera de hacer los huevos rellenos y yo como la Eri coñac
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. mmmmm farcits de champis y gambes!! quina delicia. m'encanten els ous farcits. Els he porvat de varies maneres aquesta me l'apunto que ha d'estar de mort!!! petonets

    ResponElimina
  5. que original! m'agrada! ja he posat a la llista de pendents!!! petonets

    ResponElimina
  6. Mmmm... han de quedar uns ous farcits ben gustosos amb una beixamel amb gust de gamba deliciosa... i tant que fa per un dinar de diumenge!

    ResponElimina
  7. Això és un plat temptador!, quina manera tan completa de fer uns ous farcits. El farcit de xampis i gambes em torna boja, i amb aquesta beixamel marinera....DEFINITIUS!.uN PETÓ GUAPA.

    ResponElimina
  8. Una recepta clàsica amb un tó molt original, la beixamel amb gust de gambetes.
    Humm.....

    Petonets

    ResponElimina
  9. Però quina cosa més bona!!!
    Vols dir que el conyac, amb la cocció, no perd l'alcohol i es torna apte per a menors?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Una recepta molt completa i super saborosa!! t'han quedat genials!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  11. Han d'estar de vici, me'ls apunto!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  12. Proveu-los, no tenen cap dificultat i estan molt bons!
    Gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina