Amanida de receptes

Amanida de receptes

dissabte, 19 de febrer de 2011

Tomàquets de pera farcits de cuscús


Des d'aquí el meu petit homenatge a Santi Santamaria. Starvase del bloc Decuina ens proposa que avui tots cuinem i publiquem una recepta del gran cuiner.

El bloc Com gat i gos ha fet una recollida de receptes que a mi m'ha anat molt bé. He decidit fer la més fàcil que he vist, tot i que ara no és temps de tomàquets. En Jordi i jo hem estat tot el matí voltant pel barri i no hi ha hagut manera de trobar anet i cerfull, així que en comptes de a les quatre herbes serà a les dos.


La recepta la va penjar Santi Santamaria al seu blog el 10 de juliol de 2010.

Ingredients:
  • 12 tomàquets de pera (jo n'he fet 8, dos per cap)
  • 100 gr de cuscús
  • 8 cullerades d'oli
  • 2 cullerades de ricota
  • 8 cullerades soperes de fines herbes picades (anet, julivert, cerfull i cebollí)
  • una llimona
  • sal
  • pebre
  • enciam per guarnir
  • pebre

Preparació:

  1. Coure el cuscús com indiqui el fabricant. Afegir-hi les herbes ben picades, el formatge, el suc de la llimona i l'oli. Remenar bé.
  2. Pelar i buidar els tomàquets.
  3. Farcir els tomàquets amb el cuscús.
  4. Amanir els tomàquets amb oli, sal i pebre.
  5. Decorar el plat i servir.

15 comentaris:

  1. Tomàquet i cuscus, una combinació fantàstica que m'encanta.
    Entre tots estem fent l'homenatge que es mereix aquest cuiner sensacional!

    ResponElimina
  2. magnífica i alhora senzilla recepta, oi? sens dubte la guanyadora entre els blocaires!

    ResponElimina
  3. Quin gran homenatge!!! fantàstica recepta!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Hola,
    Hem coincidit en aquesta recepta.. A casa a tots ens ha agradat. Fantàstic homenatge el d'avui! Petonets

    ResponElimina
  5. la recepte que ha tingut més èxit avui del santi
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. Una excel.lent recepta, d' un gran cuiner, t' ha quedat de luxe!

    ResponElimina
  7. Aquests tomàquets han triomfat!, un bon i merescut homenatge!A reveure!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat molt bé!!! Gracies per visitar-nos estem molt contents d'haber-te sigut útils.... Va per en Santi!!!

    ResponElimina
  9. La he vist per un munt de blocs, sens dubte és la més triada aquesta recepta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Aquesta rcepta ées el top-ten! és una gran recepta, com era gran el Santi!
    Molts petons!

    ResponElimina
  11. Va ser una de les meves possibles opcions... i s'ha quedat a pendents! Té una pinta fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. M'encanta aquesta recepta d'en Santamaria!! Un gran homenatge.
    Petons!

    ResponElimina
  13. M'esteu donant una enveja de tomaquets amb cus cus....
    Bona recepta

    ResponElimina
  14. Moltíssimes gràcies a tots i totes pels vostres comentaris.Per mi ha estat un plaer compartir amb tots vosaltres aquest homenatge a Santamaria.

    ResponElimina
  15. magnífica recepta .. per a un magnífic homenatge ...
    Un a abraçada

    ResponElimina