Amanida de receptes

Amanida de receptes

divendres, 29 de gener del 2010

Crema d'espàrrecs i espinacs


La Mireia Carbó va dedicar el programa de RAC1 Tot és possible a receptes de cremes, que amb el fred que fa i bén calentones venen molt de gust. Jo ho escoltava al cotxe sortint de la feina i ja anava fent llista del que hauria de comprar per fer-ho aquell mateix vespre per sopar, de les tres que va explicar em vaig decantar per aquesta que era molt fàcil de fer i molt sana. A casa tots vam coincidir, estava molt bona!!

El dissabte passat la vaig servir com a aperitiu. En una safata tenia tots els bols amb les puntes d'espàrrecs i una mica de pernil i a l'hora de començar el pica pica hi vaig servir la crema mooolt calenta.



Ingredients (4 persones):
  • 1 manat d'espàrrecs
  • 1 bossa d'espinacs tendres
  • 1 porro
  • 1 ceba tendre
  • 1 patata
  • 1 litre i mig d'aigua
  • oli
  • 2 grans d'all
  • 100 gr de pernil per fer a dauets
  • sal

Preparació:

  1. Pelar i tallar els espàrrecs, el porro, la ceba i la patata. Reservar les puntes dels espàrrecs per decorar el plat.
  2. Sofregir les verdures en una olla amb un bon raig d'oli i la sal durant uns minuts.
  3. Quan comencin a agafar color afegir-hi l'aigua i deixar-ho bullir durant 30 minuts.
  4. Triturar-ho tot (es preferible retirar una mica d'aigua de la cocció i si al triturar-ho ens queda massa espessa afegir-n'hi).
  5. Passar la crema pel colador xinès.
  6. Per la decoració passar per la paella els alls triturats, les puntes dels espàrrecs i el pernil tallat a daus. La Mireia també hi posa unes fulles de menta, però com que a mi no m'agrada no ho he fet.
  7. Servir la crema bén calenta.

3 comentaris:

  1. Té molt bona pinta i amb sorpressa al fons.
    Petons

    ResponElimina
  2. Quina casualitat, jo també la vaig senir i també l'he fet! Em va sorprendre molt la combinaicó dels espinacs i els esàrrecs... ens va agradar molt :)

    ResponElimina
  3. Jo encara no l'he fet però la tinc pedent. Això de combinar espàrrecs i espinacs és sorprenent. Té molt bona pinta. Petons

    ResponElimina