Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 26 de gener del 2010

Pollastre amb vi


Aquest és el segon plat del dinar del dissabte passat amb els membres de la junta de la coral La Fuga dels Lluisos de Gràcia.

Aquest plat el feia sobint la meva mare quan tenia convidats, la recepta és del llibre Les 30 millors receptes d'Aus de l'àvia de la Georgina Regàs. Va agradar molt a tothom, per mi el millor és sucar pa a la salsa i com que n'hi ha molta sempre en sobra i pel dia següent la pots aprofitar per acompanyar un arròs blanc.


La recepta és per a 4 persones, com que nosaltres erem 9 la faig fer doble.

Ingredients:
  • 1 pollastre de 1,3 kg tallat a octaus
  • 150 gr de xampinyons
  • 20 cebetes
  • 150 gr de cansalada magra o bacon
  • 1 gra d'all
  • 50 gr de mantega
  • 3 cullerades d'oli
  • 3 cullerades de conyac
  • 3/4 de litre de vi negre
  • 1 fulla de llorer

Per espessir la salsa:
  • 12 gr de farina
  • 15 gr de mantega

Preparació:

  1. Es netejen els xampinyons, es pelen les cebetes i es talla la cansalada a tiretes.
  2. Es pica l'all i el julivert.
  3. En una cassola s'hi escalfa l'oli i la mantega i s'hi enrosseixen les cebetes i la cansalada. Un cop ros es reserva.
  4. En la mateixa cassola s'hi fa enrossir el pollastre a poc a poc.
  5. Es mulla amb el conyac tebi i es flameja.
  6. Es tapa i es deixa coure en poc foc entre 10 i 15 minuts.
  7. Mentrestant es posen les cebes i la cansalada en un cassó, s'escalfa i s'hi tira el vi. Quan arrenca el bull es tira sobre del pollastre.
  8. S'hi afegeixen els xampinyons, l'all i julivert, el llorer, sal i pebre i es tapa que vagi coent durant 30 minuts.
  9. Es treu el pollastre de la cassola.
  10. Es treballa la farina amb la mantega. S'afegeix a la salsa, es remena bé i una vegada ha quedat dissolt es deixa bullir uns 5 minuts.
  11. Tornar a posar el pollastre a la cassola i ja es pot servir.

2 comentaris:

  1. Les receptes de la mare no fallen mai, oi?
    Entre la tartaleta i aquest pollastre, vas preparar un bon dinar!
    M'encanta quan fas plats elaborats i te'n sobra, l'endemà encara són més bons ;)

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord! No hi ha res com les receptes de tota la vida! Són plats ben gustosos, per sucar-hi pa!
    I si sobra salseta, sempre cap a l'arròs! :)
    Petons!

    ResponElimina