Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 11 de gener de 2010

Oli picant


Aquest any els Reis de casa nostra han portat oli picant per tothom.

Aquest estiu quan estàvem a Gaüses en Joan Vives ens va explicar com feia aquest oli i ens en va portar un pot. Des d'aquell moment que vaig pensar que ja tenia el detallet que cada any els Reis d'Orient porten a casa a tots els padrins i padrines dels meus fills i com a complement dels regals als avis.

La meva idea era posar-ho en unes ampolles de vidre, però no en vaig trobar cap que m'agradés i al final vaig decidir-me per aquests pots. Les etiquetes amb els noms els vaig fer amb una galeta de mantega amb forma d'estrella de reis i el nom amb glaça de colors.



Ingredients:
  • oli d'oliva de 0,4º
  • caienes
  • alls
  • pebre de colors en gra
  • claus d'olor

Preparació:
  1. A cada pot o ampolla posar-hi un o dos grans d'all pelats unes quantes caienes, una mica de pebre en gra i uns quants claus d'olor. La quantitat de cada cosa depèn de si ho voleu més picant o menys.
  2. Omplir el pot o l'ampolla amb l'oli.
  3. Deixar reposar durant uns 3 mesos. Si voleu accelerar el procés es pot escalfar l'oli amb tots els ingredients sense que arribi a bullir.

4 comentaris:

  1. Hola Cristina, aquest oli surt molt bó, per amanides, pizzes. Tinc un de molt semblant i ja s' està acabant.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Un arjolí d'aquest oli picant i t'anima qualsevol plat, eh? Segur que et fa passar el fred de cop ;)

    ResponElimina
  3. Molt bon detall, aquest oli segur que és molt bo. Ja provaré de fer-ne.

    ResponElimina