Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimecres, 3 de febrer de 2010

Sacher


Avui és l'aniversari de l'Arnau, ha fet 16 anys i no m'ho puc ni creure, el temps passa volant!! 16 anys fent de mare!!!!

Ja fa dies que estic donant voltes al pastís, a ell li agrada molt la xocolata i jo tenia ganes de fer-ne un que no hagués fet mai. Una de les opcions era el Sacher, però em feia una mica de por, per l'aniversari de l'Èlia ho vaig intentar i la cobertura no em va quedar gens bé. Tot buscant per la blogesfera he anat a parar al blog de la Mercè Cuina per llaminers, ella havia fet un Sacher i havia tingut el mateix problema, entre els comentaris del seu post n'hi ha un de l'Eva d'El cullerot festuc on explica com s'ha de fer la cobertura, així que el meu pastís és una barreja de les dues receptes.

Aquesta tarda hem anat amb en Marcel a comprar les espelmes i ens hem decidit per dues bengales amb els números 1 i 6, l'Arnau no s'ho esperava i s'ha quedat molt sorprès, el problema és que no ha pogut bufar!!!

FELICITATS ARNAU!!!!!

El pastís ha quedat molt bo, tot i que he de millorar la cobertura dels laterals, com es diu "a la tercera va la vençuda"!!!


Ingredients pel pastís:
  • 6 ous grans
  • 120 gr de sucre
  • 110 gr de mantega
  • 150 gr de xocolata negra fondant
  • 100 gr de farina
  • 6 gr de llevat en pols
  • melmelada d'albercoc


Ingredients per la cobertura:
  • 90 gr d'aigua
  • 30 gr de nata líquida
  • 25 gr de sucre
  • 175 gr de xocolata negra fondant


Preparació del pastís:

  1. Separar els rovells de les clares en dos bols.
  2. A cada bol posar-hi la meitat del sucre.
  3. Batre les clares (junt amb la meitat del sucre) a punt de neu.
  4. Batre els rovells (junt amb l'altre meitat del sucre) fins aconseguir una crema blanquinosa.
  5. Fondre la xocolata i la mantega al microones vigilant que no se'ns cremi.
  6. Afegir-ho als rovells.
  7. Incorporar-hi la farina i el llevat tamisat i remenar-ho tot.
  8. Barrejar-hi les clares muntades procurant que no es desmuntin.
  9. Untar un motlle (el meu era de 24 cm) amb mantega i farina i abocar-hi la mescla.
  10. Coure-ho al forn, previament escalfat a 180º, durant uns 35 minuts.
  11. Deixar-ho refredar, obrir-lo pel mig i untar amb la melmelada d'albercoc.


Preparació de la cobertura:

  1. En un cassó posar-hi a bullir l'aigua, la nata i el sucre.
  2. Fora del foc afegir-hi la xocolata i remenar fins que quedi fosa.
  3. Deixar refredar.
  4. Posar el pastís a sobre d'una reixeta (per exemple la del forn) i abocar-hi la xocolata sense tocar-la amb res (pel que he vist aquest és el truc).
  5. Deixar refredar.

8 comentaris:

  1. Felicitats a l'Arnau i felicitats a la mare, a tots dos per compartir aquests meravellosos 16 anys un al costat de l'altre, i a la cuinera (o sigui, la mare), perquè aquest sacher té una pinta....
    Gemma

    ResponElimina
  2. Felicitats a l'Arnau!
    El Sacher és un pastís complicat i laboriós, però segur que el resultat ha valgut la pena... i trobo que la cobertura t'ha quedat molt bé!
    L'arnau deu haver flipat amb aquest pastís d'aniversari ;)

    ResponElimina
  3. Pot estar content el teu fill amb aquest pastís.per molts anys!!
    Té una pinta excel·lent i la cobertura és veu molt bé.

    ResponElimina
  4. Felcitats a l'Arnau, 16 és una molt bona edat!!! i a tu per aquesta magnífic sacher, t'ha quedat xulíssim!!! és dels meus pastissos preferits...ara m'en menjaria un bon tall!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  5. Gemma, moltes gràcies 16 anys ja són molts.

    Gemma, per mi no és el pastís preferit ja que normalment és molt dolç però aquest estava boníssim.

    Mercè, el meu fill i tota la família van disfrutar amb el pastís. M'ha agradat molt coneixe't.

    Eva, m'han anat molt bé els consells que li vas donar a la Mercè, jo sempre insistia amb l'espàtula i així m'anava.

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats al Arnau i que sigui molt responsable, ja son 16 anys.
    El pastis es el meu preferit i mai le he fet, però amb la teva recepta no sembla tan complicat.
    Petons

    ResponElimina
  7. Primer de tot, felicitar l'Arnau pel seu aniversari, però immediatament després a la mare, per aquest magnífic i deliciós pastís.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Felicitats a l'Arnau i a tu per aquesta super Sacher!! T'ha quedat fantàstic!!! I quina delícia! L'Arnau devia quedar al·lucinat! ;)
    Petons!

    ResponElimina