Amanida de receptes

Amanida de receptes

dijous, 24 de desembre de 2009

Galetes de mantega



Aquesta tarda hem anat a celebrar el Nadal a can Pibernat-Batet, la Roser i en Joan han organitzat una representació de teatre interpretada pels seus néts i en Marcel, La família BUS. Cada nen (perque tots 7 eren nens) era el responsable de moure un vehicle (autobús, microbús, camió, ambulància...) que havia fet la Roser amb cartrons i que fins hi tot tenien llums!! Ens ho hem passat molt bé.


Nosaltres hem portat aquestes galetes de mantega amb motius nadalencs, recepta del blog Cuina per a llaminers. Les de la Mercè són molt boniques ja que les ha decorat amb una mica de glaça, però jo no he tingut temps i de ben segur que no m'haurien quedat tan maques.

Des d'aquí us vull desitjar molt bones festes!!!!

Ingredients:
  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 250 gr de sucre de llustre
  • 1 ou gran a temperatura ambient
  • 650 gr de farina tamissada
  • 2-3 cullerades de llet
  • 2 culleradetes d'essència de vainilla (és el que jo tenia)

Preparació:
  1. Amb unes varilles elèctriques fer una crema de mantega fins que quedi amb una textura molt suau. És imprescindible que la mantega estigui a temperatura ambient i no freda de la nevera.
  2. Afegir-hi el sucre i continuar batent.
  3. Incorporar-hi l'ou i continuar batent.
  4. Afegir-hi l'essència i barrejar-ho tot.
  5. Tamissar la farina i incorporar-la poc a poc tot treballant la massa amb una mà. Si la massa no queda prou lligada s'hi pot afegir una cullerada de llet.
  6. Una vegada la massa ja no enganxi fer una bola i partir-la en quatre parts, embolicar-ne cada una amb film i deixar-la reposar a la nevera un mínim d'una hora.
  7. Extendre una porció de la massa en un paper de forn i amb l'ajuda del corró fer una capa de 0,5 cm.
  8. Donar forma a les galetes.
  9. Enfornar a 180º durant uns 10 minuts.
  10. Tornar al pas 7 fins que s'acabi la massa.
  11. Deixar refredar.

3 comentaris:

  1. Amb les formes de Nadal, tot i no portar glaça també t'han quedat molt boniques :)
    Bon Nadal i feliç any nou!

    ResponElimina
  2. Hola Cristina! Farem servir la teva recepta per fer les galetes per a celebrar, amb la classe, el meu aniversari. Ja t'ho explicaré!
    Rita Canals

    ResponElimina
  3. Hola soc Arnau Lapenya,
    les postres que hi ha al teu bloc tenen molt bona pinta!!!!!!
    Algun dia voldré tastar-los.

    ResponElimina