Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 16 d’abril del 2013

Pastís de pastanaga / 4t aniversari


Avui fa 4 anys que tot jugant vaig crear aquest blog. En aquell moment no m'hauria pogut imaginar que després de tant temps encara tindria vida i que aconseguiria penjar 270 receptes diferents!
Durant aquests anys he après moltíssim de tots els amics blogaires, el meu ventall a la cuina s'ha obert a una infinitat de receptes que mai m'hauria imaginat. Gràcies, entre tots heu enriquit la cuina dels CriJoArMaEl i dels seus amics!
 
Per a una celebració com la d'avui he escollit un pastís ben senzill, amb ingredients molt bàsics que tothom pot tenir a casa. M'agraden aquestes receptes que no tenen complicacions i que es fan ràpides. La d'avui me l'ha passat la Inés, una mare llimonera amb la que comparteixo l'afició per la cuina. He de confessar que quan em va dir que faria un pastís de pastanaga no les tenia totes, però per què no provar-ho? Ha quedat BONÍSSIM!!!
Per si de cas, als meus fills els he dit que era un pa de pessic, no fos cas que li fessin un lleig. Fins que no m'han dit que els agradava molt no he desvetllat el secret.


L'he servit acompanyat d'una mica de iogurt grec, mmmmmm.....

Ingredients:
  • 320 gr de sucre blanc o 250 gr de morè
  • 4 ous
  • 110 ml d'oli
  • 240 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada sopera de canyella
  • 1/2 culleradeta de cafè de sal
  • 280-300 gr de pastanaga ratllada
  • 110 gr de nous
  • un grapat de panses
  • 1 cullerada de postres de vainilla
Preparació:
  1. En un bol posar els ous, el sucre, l'oli i batre amb unes varilles elèctriques.
  2. En un altre barrejar la farina, el llevat, la canyella i la sal.
  3. En un tercer barrejar la pastanaga, les nous esmicolades, les panses i la vainilla.
  4. Al bol dels ous afegir-hi la barreja de les farines i remenar.
  5. Per acabar afegir la pastanaga i remenar.
  6. Posar la mescla en un motlle untat amb mantega.
  7. Coure al forn preescalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant una hora.

13 comentaris:

  1. Felicitats per aquests 4 anys, i que en siguin molts més i et poguí anar seguint !!!
    Aquest pastis deu d’estar molt bo
    Molts petons

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats pels 4 anys!!!! bé, pels 4 primers... Entre tots aprenem i difonem la nostra cuina de sempre!
    Petonets

    ResponElimina
  3. 4 anys ja! em penso que al Maig el meu bloc també els fa però mai hi penso!
    Justament ahir també vaig publicar un cake de pastanaga, oi que queda deliciós? cada dia per esmorzar em vaig repetint, oi que és bo??? oi que és bo??? No l'havia preparat mai i el trobo sensacional. Ja vas fer bé de no desvetllar el misteri als teus fills fins el final jeje
    Petons!!

    ResponElimina
  4. Moltíssimes felicitats! Què ràpid passa el temps, oi? petonets

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquests 4 anys de vida, i esperem celebrar-ne molts més!! El pastís de pastanaga m'encanta!

    ResponElimina
  6. Per molts anys, per aquest quart aniversari!
    Un bon pastís de celebració!
    Petons

    ResponElimina
  7. felicitats pels 4 anys i pel pastis! quina pinta!! petons

    ResponElimina
  8. FElicitats pels quatre anys, i felicitats pel pastís de pastanaga... és boníssim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Primer, una forta felicitació per aquests 4 anys.
    Desprès,un pastís sa i edient per aquesta celebració.
    Felicitats altre vegada i una força estirada d'orelles.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  11. Felicitats!!!!
    Les coques de pastanaga queden meloses i humides, boníssimes.

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats i....per molts anys!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. Moooltes felicitats pels 4 anys!!!
    El pastís de pastanaga és un dels preferits del Riqui...és boníssim!!!
    Petunets
    Eva

    ResponElimina