Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 17 de març de 2013

Pastís mousse de Coca-cola


Avui hem celebrat que en Marcel demà fa 17 anys, i he aprofitat els caramels de Sant Medir per fer aquesta mousse de Coca-cola, beguda preferida d'en Marcel.
El pastís ha tingut opinions de tot tipus: no té gust de res!!; està boníssim!!; ha quedat molt suau!!; hi falta més Coca-cola!! Vaja, com podeu veure no ha deixat a ningú indiferent. Pel meu gust uns quants caramels més haurien anat bé.
Com sempre molt rondinar i queixar-se però tothom ha acabat repetint, fins i tot els menys amics a aquesta beguda.

 
El Marcel ho ha trobat tot perfecte. Per molts anys i a gaudir dels 17!!
 
Ingredients: (motlle de 26 cm)
 
Per a la base:
  • 300 gr de galetes tipus digestive
  • 70 gr de mantega
Per a la mousse:
  • 20 caramels de cola (si voleu que tingui més gust afeguiu-ne uns quants més)
  • 150 ml de Coca-cola
  • 10 fulles de gelatina
  • 2 iogurt grecs
  • 140 gr de sucre
  • 700 ml de nata
Per a la cobertura:
  • 200 ml de Coca-cola
  • 2 fulles de gelatina
Preparació de la base:
  1. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa.
  2. Forrar la base d'un motlle desmuntable amb paper de forn i cobrir amb la galeta triturada tot pressionant amb una forquilla.
  3. Coure 10 minuts al forn a 180º.
  4. Deixar refredar.
Preparació de la mousse:
  1. Posar a hidratar la galetina amb aigua freda.
  2. Desfer al foc els caramels amb la meitat de la Coca-cola.
  3. Fora del foc posar-hi la gelatina escorreguda i dissoldre-la.
  4. Afegir-hi la barreja dels iogurts amb el sucre i l'altra meitat de la Coca-cola.
  5. Semi-muntar la nata i afegir-la a la barreja anterior en dues vegades.
  6. Abocar la barreja al motlle i deixar quallar a la nevera un mínim de 3 hores.
Preparació de la cobertura:
  1. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Escalfar una part de la Coca-cola.
  3. Disoldre, fora del foc, la gelatina amb la Coca-cola calenta.
  4. Afegir la resta de la Coca-cola.
  5. Abocar sobre del pastís.
  6. Deixar a la nevera fins que estigui quallat.
  7. Desmotllar, decorar al gust i a menjar.
 

 



9 comentaris:

  1. Tot i faltar caramels, estava bonossim. Moltissimes gracies mare!!!!!

    ResponElimina
  2. PER MOLTS ANYS MACO!, i a ta mare per aquesta imaginació i aquest bon gust per encertar el pastís més adient a tothom. Que original!, un 10 Cristina!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats al Marcel, pel seu aniversari i per ser tan maco i agraït!!!
    El pastís preciós!!! segur que també boníssim!
    Petonets

    ResponElimina
  4. woooww per molts anys!! i quin pastis tan original ! m'encanta! petons

    ResponElimina
  5. l'aspecte es de 10... i la proposta de 10+1..!!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats al teu fill i a tu pel pstís tan xulo que has fet!! moltes opinions però segur que no en va quedar!!!

    ResponElimina
  7. Molt original, la mousse de coca-cola.
    Felicitats al Marcel, el pastís t'ha quedat de 10.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Què original!!! Felicitats al Marcel!! Li va agradar el pastís...oi???
    Petons,
    Olga

    ResponElimina