Amanida de receptes

Amanida de receptes

dissabte, 25 de febrer de 2012

Carxofes farcides


Sóc tan impacient que quan veig una recepta que m'agrada la faria al moment. Això és el que em va passar ahir.
Dijous a la tarda vaig anar a un curs de cuina de la Mireia Carbó que organitza el Club social Caprabo, només sortir per la porta ja m'hauria posat a la cuina a fer-ho tot, però tenia una reunió d'escola i vaig haver de reprimir-me fins al dia següent. Ahir al vespre era l'ocasió perfecte, els meus fills no venien a sopar i per tant no rondinarien quan veiessin les carxofes a taula, així que  mans a l'obra i sense cap complicació vaig fer aquestes carxofes farcides que ens van agradar tant.


Ingredients: (per a 4 persones)
  • 8 carxofes
  • 2 botifarres crues
  • 100 gr d'alls tendres (congelats)
  • 1 porro
  • 1 culleradada de pa ratllat
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 4 carquinyolis
  • 4 talls de formatge cheddar
  • 50 gr d'encenalls de pernil
Preparació:
  1. Netejar les corxofes obrir-les amb els dits i col·locar-hi una boleta de la botifarra.
  2. En una cassola on hi càpiguen totes les cassoles ben ajustades (que es puguin agunatr dretes i no es puguin moure) afegir-hi el suc de llimona, el pa ratllat, el porro i els alls tendres tallats a rodanxes.
  3. Cobrir-les amb aigua i coure fins que estiguin tendres (jo he necessitat uns 40 minuts).
  4. Col·locar les carxofes una mica escorregudes a una safata de forn, a sobre de cadascuna posar una mica de pernil i mig tall de formatge com a barret i gratinar.
  5. A la salsa d'haver bullit les carxofes posar-hi dos carquinyolis i triturar-ho tot amb un batedor. Passar la salsa per un coloador xinés.
  6. Montar el plat amb les carxofes gratinades, la salsa i espolvorejar amb els carquinyolis sobrants picats.
  7.  
 

9 comentaris:

  1. Home, no m'estranya que tinguessis ganes de fer-les, han de ser boníssimes!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Què ràpida!!! a mi també em van venir ganes de fer-les deseguida... t'han quedat molt bé!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. A mi també em passa: quan veig una recepta que m'agrada l'he de fer i tastar-la. Una bona recepta.
    Nani

    ResponElimina
  4. M' agrada el farciment que porta...no m´estranya que tinguessis pressa a fer-la

    ResponElimina
  5. Jo també tinc una recepta de carxofes pendent de publicar, que tambe la vaig fer així que la vaig veure, jeje
    Es que les carxofes donen molt de joc
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Que bones les escarxofes!! amb aquest farciment que hi has posat ummmm!!
    Bona cuina

    ResponElimina
  7. Hola! que buenas tus recetas. He descubirtos esta página, www.cazarecetas, aquí puedes poner tus recetas, promocionar tu blog y ganar algún dinerillo con ellas. Echale un ojo por si te interesa.
    Un saludo.

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta aquestes carxofes!! Mai les havia vist farcides, trobo que es una idea genial :)

    ResponElimina
  9. Una proposta de 10! Jo també he tingut ganes de fer-les ara mateix

    ResponElimina