Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 15 de novembre del 2011

Pa


De 15 a 15 i un nou repte! Aquest mes de novembre la Recepta del 15 té com a protagonista el pa. 

Les poques vegades que havia provat de fer pa a casa havien acabat amb fracàs, bonic per fora però moooolt atapeït per dins. Aquest repte em donava una segona oportunitat per provar noves receptes fins aconseguir un pa amb una molla ben esponjosa. Per evitar sorpreses d'última hora he dedicat aquest cap de setmana a fer de fornera i a la tercera va la vençuda, m'han calgut tres proves per encertar-la!!! Veient que no me'n sortia he acabat fent la recepta bàsica de la thermomix, així que li dec totes les gràcies a aquest petit robot que resideix a la meva cuina mig mort d'avorriment.


Ingredients:
  • 350 ml d'aigua
  • 2 culleradetes de sal
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • 40 gr de llevat premsat
  • 600 gr de farina de força
Preparació: th21
  1. Posar a la thermomix l'aigua, la sal i el sucre i programar 2 minuts a 40º i velocitat 2.
  2. Afegir la meitat de la farina i el llevat i deixar durant 8 segons a velocitat 6.
  3. Acabar de posar la farina i programar 2 minuts a velocitat espiga.
  4. Retirar la massa amb les mans untades d'oli, donar forma de pa i posar en una safata apta per a forn amb una mica de farina per evitar que s'enganxi.
  5. Posar al forn preescalfat a 50º i amb un got amb aigua en un racó (generarà humitat) fins que dobli el seu volum (uns 30 minuts).
  6. Sense obrir el forn augmentar la temperatura a 225º i coure 30 minuts més.
  7. Per donar brillantor dos minuts abans d'acabar la cocció pintar el pa amb aigua amb sal o una mica de llet.


19 comentaris:

  1. jo també el tinc mig avorrit, el Th, així que veient el teu pa, faré com tu, el reconvertiré en el forner de casa!!

    ResponElimina
  2. Doncs visca la TH si aconsegueix aquest pa tan i tan bo!! Quina bona pinta fa!!
    Nosaltres també vam haver de fer proves fins a arribar a la rosca que ens semblava millor, eh? jejeje
    Petonets i gràcies per participar!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Molt bo! Té un aspecte deliciós. M'encanta!

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. pues mi Tx amasa pan cada semana y sigue je,je,bueno al final te ha salido un buen pan,es cuestión de practica y cuando mas hagas mejor te saldran seguro
    buena aportación
    peto

    ResponElimina
  5. quina molla!!!!! t'ha quedat perfecte. Ideal per sopar sucat amb tomaquet!!! petonets

    ResponElimina
  6. Així m'agrada!! I la oloreta que desprèn? Aix, m'encanta!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Jo encara li he de treure més suc a la TMX. Aquest pa ha d'estar molt bo. Ah, i la bossa: jo ja fa anys que vaig a comprar amb ella. Molt bé el detall.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  8. Molt si veu d'esponjosa. Veig que va molt bé la TMX

    ResponElimina
  9. Amassar el pa a mà és missió gairebé impossible... Per això a mi també em fa tanta por :(
    però al final, amb la TH, t'ha quedat genial ;)

    ResponElimina
  10. De maravella, t'ha quedat aquest pa.
    Veus per a fi las conseguit.
    Jo no sòc tan valenta i aquesta vegada no he participat.
    P.D. No ting TH.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Doncs a la tercera ho has aconseguit, enhorabona!.

    ResponElimina
  12. Te ha quedado perfecto! me alegro que al final lo hayas conseguido.
    Tiene una molla superapetitosa!
    Un besito

    ResponElimina
  13. Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda!!!
    Jo no tinc TMX, però sí panificadora, i és un descans!!!!
    Aquest pa té una molla que enamora!!!
    Petons

    ResponElimina
  14. Jo també tinc panificadora i va molt bé.
    El pa t'ha quedat amb molt bon aspecte...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Jo també ho trobo difícil, hi han masses factors que influeixen i no ens deixen fer la nostra!!!;-) Però t'ha quedat molt bé! Moltes felicitats!
    No havia vist encara la nova imatge del bloc, queda molt bé, amb molta llum.
    Una forta abraçada bonica!

    ResponElimina
  16. No em diguis que fas servir poc la TMX????

    Jo de tant en tant també agafo alguna recepta del llibre i la faig al peu de la lletra, sempre surt... no tenen res d'especial però pel moment et treuen del pas. Has provat el brioix?? Per menjar al dia és perfecte!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Valenta!!!! no és difícil oi? t'ha quedat molt xulo!
    Ara, no entenc com no li treus suc a la Th la meva treu fum!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Gràcies pels vostres comentaris.

    Avui tinc mono per tornar a fer pa!!!

    ResponElimina
  19. Es veu molt tendre...Ah! el meu pa de pessic a la tercera...o sigui, que endavant!

    ResponElimina