Amanida de receptes

Amanida de receptes

dissabte, 14 de maig del 2011

Panacota de maduixes sobre brownie de xocolata


Aquest mes de maig la Recepta del 15 ret homenatje a les maduixes i jo he aprofitat aquets dies per cuinar diferents plats amb aquesta fruita abans de decidir-me quina seria la recepta que publicaria avui. Finalment i per unanimitat familiar ha guanyat aquest pastís de xocolata i maduixa que vaig fer al Jordi pel seu aniversari.

A mi em feia gràcia fer un pastís que combinés la xocolata amb les maduixes i després de buscar i buscar em vaig decidir per una combinació de dues receptes: el brownie del bloc Dit i fet de la Maria José i la panacota del bloc encocinando.  El pastís va agradar molt a tota la família, fins i tot els més crítics van repetir!


Ingredients:
Pel brownie:
  • 200 gr de xocolata de cobertura
  • 125 gr de mantega
  • 150 gr de sucre
  • 4 ous
  • 50 gr de farina
Per la panacota:
  • 500 gr de nata per muntar
  • 500 gr de maduixes
  • 8 fulles de gelatina
  • 180 gr de sucre
Preparació:
Brownie:
  1. Fondre la mantega amb la xocolata al microones o al bany Maria vigilant que no se'ns cremi.
  2. Batre els ous amb el sucre.
  3. Barrejar la xocolata amb els ous i el sucre.
  4. Incorporar-hi la farina i remenar.
  5. Posar la mescla en un motlle untat amb mantega i coure al forn preescalfat a 180º durant 15 minuts.
  6. Deixar refredar.
Panacota:
  1. Posar a hidratar la gelatina.
  2. Netejar i triturar les maduixes, barrejar amb la nata i el sucre i escalfar-ho sense que arribi a bullir.
  3. Retirar del foc i disoldre-hi la gelatina ben escorreguda.
  4. Abocar sobre del brownie i deixar refredar a la nevera un mínim de 5 hores.

    21 comentaris:

    1. Sóc la primera!!
      Nena, quina pinta , brutal. M'encanta la combinació de xocolata i maduixes.Aquest queda a la llista de pendents (amb el teu permis, es clar)...
      Petonets.

      ResponElimina
    2. Gemma, però si no he tingut temps de publicar i ja tenia el teu comentari!!! Si t'agrada la combinació disfrutaràs amb el pastís, estava mooolt bo!

      ResponElimina
    3. doncs no m'estranya que hagi guanyat aquesta recepta!! t0ha quedat perfecte!!! petonets guapa

      ResponElimina
    4. Quina bona pinta que fa aquests pastis, entre la xocolata i les maduixes, ha de ser deliciós ¡¡¡¡
      Petons

      ResponElimina
    5. Ostres jo també repetiria, la pinta és espectacular!!!! Xocolata i maduixes, una gran combinació!!
      Moltes gràcies per participar!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    6. Cristina quina bona idea que has tingut en aquest pastís barrejar dos sabors i dues textures. T'ha quedat molt bé. Per molts anys!! Un petó

      ResponElimina
    7. Quina combinació, uau! Saps que m´agradat la decoració amb la xocolata. Aquestes línies abstractes t´han quedat genials. Digues que sí, la família són els més crítics. A casa, també tinc un sector critico-extremista, com els anomeno jo.

      ResponElimina
    8. Hola Cristina
      Les maduixes amb xocolata, bona combinació
      Bona cuina

      ResponElimina
    9. Entenc perfectament que hagi guanyat aquest pastís, la combinació em sembla fantàstica i deliciosa!

      ResponElimina
    10. La combinació de maduixa i xocolata és perfecta, i amb dues textures diferents, deliciós!. I tant que havien de repetir fins i tot els crítics!

      ResponElimina
    11. Ostres, aquest tall té una pinta. Espero que me n'hagis guardat, eh? Uff! Delicióoos! Gràcies per participar.
      Petonets!

      ResponElimina
    12. Oh! Em sembla la parella perfecta: xocolata i maduixa!! Deliciós!!
      Petons!

      ResponElimina
    13. Cristina, quina bona idea cobrir el browni, amb la panacota de maduixes.
      Els ingredients m'encanten.
      Felicita al Jordi i felicitats per tu per aquest pastis.
      Petons

      ResponElimina
    14. Quina pressència que té el teu pastís!!i la combinació de la xoxolata amb les maduixes és infalible. Enhorabona!
      Laura (Cocina Homemade)

      ResponElimina
    15. una combinació de maduixa i xocolate perfecta,felicitats atrasadas al Jordi
      miquel

      ResponElimina
    16. Hola Cristina, no he fet servir mai la gelatina però veient els resultats veig el que em perdo. Fa una cara estupenda aquest pastís

      ResponElimina
    17. Hola,
      Moltes felicitats al Jordi i a tu per aquest pastís!!!
      No se les altres receptes.. però si va guanyar aquesta per alguna cosa serà oi? Em sembla un pastís magnífic. Enhorabona!! Petons

      ResponElimina
    18. Quin pastís més original, per molts anys!!!

      ResponElimina
    19. Feliciitats al Jordi!
      Jo també vaig fer un pastís de xocolata i maduixa, tot i que diferent, més que panna cotta era frigo pie jejeje. Però no li vaig fer foto...
      Aquest teu caldrà tastar-lo!

      ResponElimina
    20. No l'havia vist la teva apòrtació, ho trobo molt bona pensada posar una panacotta de maduixa sobre un brownie.... et copiaré l'idea mes endevant.

      Muas!!

      ResponElimina
    21. Fa poc que estic en aquest món i cada dia desobreixo nous blogs que em sorprenen! Quina canya de pastís! Je m'he fet seguidora teva, no em puc perdre res
      Fins aviat

      ResponElimina