Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimecres, 24 de març de 2010

Mona de Pasqua


Avui a la feina hem fet reunió de departament i per esmorzar, aprofitant que estem a dos dies de Setmana Santa, he portat aquesta mona que ha estat molt ben rebuda.


Fa un any vaig anar per primera vegada a la classe de la Mireia Carbó que organitza el Club social Caprabo, estava dedicat a les mones de Pasqua i vaig aprendre a elaborar aquest pa de pessic que és molt fàcil de fer i queda boníssim.

Pa de pessic:

Ingredients:
  • 3 rovells d'ou
  • 1 ou sencer
  • 50 gr de sucre
  • ratlladura de llimona
  • 80 gr de farina tamisada
  • 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
  • 30 gr d'ametlla en pols
  • 3 clares d'ou
  • 80 gr de sucre

Preparació:
  1. En un bol posar les 3 clares d'ou. Batre-les amb unes barilles elèctriques i quan comenci a fer brumera incorporar el sucre a poc a poc fins que quedi una mescla ben esponjada.
  2. En un altre bol posar els 3 rovells d'ou, un ou sencer, els 50 gr de sucre i la ratlladura de llimona (només la part groga) i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre-ho fins que tripliqui el seu volum i agafi un color blanquinós.
  3. Barrejar lleugerament els rovells amb les clares amb una espàtula i a continuació afegir-hi les farines molt suaument.
  4. Untar un motlle d'uns 24 cm amb mantega i enfarinar-lo. Donar uns cops al motlle per espolsar la farina sobrant.
  5. Posar la mescla al motlle i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant 25 minuts o fins que estigui cuit.
  6. Treure-ho del forn i deixar refredar.

Almívar: (opcional)

Ingredients:
  • 100 gr de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • gotes de suc de llimona
  • un rajolí de cointreau (opcional)

Preparació:
  1. En un cassó petit bullir durant 5 minuts i sense remenar l'aigua, el sucre i les gotes de llimona.
  2. Fora del foc afegir un rajolí de cointreau.
  3. Deixar refredar.

Cobertura de xocolata:

Ingredients:
  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 150 ml de nata líquida per muntar
  • 75 gr de mantega

Preparació:
  1. En un bol trossejar la xocolata i la mantega.
  2. Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
  3. Retirar del foc i anar-la afegint de mica en mica sobre de la xocolata i la mantega tot remenant fins que es fongui.

Muntatge del pastís:

  1. Obrir el pastís per la meitat.
  2. Amb l'ajuda d'un pinzell banyeu-lo amb una capa d'almívar.
  3. Farcir-lo amb una capa de melmelada. Aquesta vegada jo l'he fet amb maduixa.
  4. Tapar amb l'altra meitat. Si us atreviu poder fer dues capes.
  5. Posar el pastís sobre la reixa del forn i aquesta sobre de la safata del forn (veure foto).
  6. Tirar la xocolata fosa per sobre fins que quedi ben cobert tot el pastís. És molt important no utilitzar cap espàtula ni ganivet per allisar el pastís.
  7. Deixar refredar un mínim de tres hores i decorar al gust.
  8. Si l'heu de regalar us recomano que compreu una caixa de pastisseria, serà molt més còmode transportar-la i quedarem com uns veritables padrins.

16 comentaris:

  1. Ei Cristina!, jo també estic ja pensant en fer una bona mona aquest any ja que m'he compromès a fer la dels meus tres nebots (11 anys),i les meves filles (bé, la petita no perquè els padrins són el josep i la gloria i esperem amb delit la seva...).Així és que la intenció és la de fer una SUPER-MEGA-ULTRA mona, amb algún element de xocolata...a veure si me'n surto..ja faré foto...Gràcies per la recepta!A REVEURE,Mercà-dest.cass

    ResponElimina
  2. T'ha quedat fantàstica, segur que els companys de feina van flipar...
    Tinc ganes de provar aquesta recepta de pa de pessic de la Mireia, jo el faig més senzill, només amb farina normal. I com que tots dieu que aquest queda tan bé... serà qüestió de provar-lo ;)

    ResponElimina
  3. Redell quina mona!
    I no amb ous de xocolata, no; sinó amb la gallina ponedora (d'ou d'or o de xocolata?). Heheheh!

    Molt bo!

    ResponElimina
  4. Cristina; Quina bona companya de feina més i més complidora... i la mona amb aquest pa de passic, éxit assegurat... doncs si és amb la Mireia Carbó¡¡.
    Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D

    ResponElimina
  5. Les reunions de treball acompanyades de coses dolces, sempre surten millor, eh?. I amb aquesta mona, encara més!. Tindré present aquesta recepta per fer la mona de la Bet.

    ResponElimina
  6. M'he oblidat preguntar-te on compres les capses per dur els pastissos.Jo en tinc una de pastisseria que em va molt bé, però està ja una mica k.o.GRÀCIES!

    ResponElimina
  7. Ei Cristina, Quuina passada de mona!! A mi no em toca fer cap mona però em sembla que en faré una. M' n'has fet venir ganes veient la teva. Gràcies per la recepta.
    Mercè

    ResponElimina
  8. Em repeteixo..és la 3ª entrada...Ara arribo d'una classe de David Lienas (caprabo).He preguntat per la classe del 28 de maig i ja està plena.N'hi ha però una el 26, és un dimecres i només cal que truquis o entris a la web, això sí, crec que necessites el nº de tarja client,però tenint en compte que aleshores pots anar a les classes potser val la pena,no?.A mi en Pep em va agradar moltíssim,ja em diràs.A reveure!mercè.dest.cass.

    ResponElimina
  9. Quina mona més maca que t' ha quedat! Segur que els companys de feina deurien quedar encantats!

    ResponElimina
  10. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Doncs jo sóc un dels privilegiats companys de feina que la vaig tastar i puc dir que estava bonissima la mona! Gràcies Cristina!
    JoaNDíez

    ResponElimina
  13. T'ha quedat fantàstica i de segut que estava boníssima.
    Precisament ahir vaig comprar les plomes i els pollets per fer la mona a casa amb els meus fills, o sigui que no hi ha excusa, i aquesta, com dius, sembla molt senzilla de fer. En prenc nota i llavors ja decidirem.
    Un abraçada!

    ResponElimina
  14. Cris, quin detallàs!! Els teus companys de feina han d'estar encantats amb tu!! T'ha quedat genial i de ben segur que deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Aquests són els detalls que fan la feina més agradable, oi? Segur que els teus companys de feina van quedar encantats i la reunió de departament va anar molt millor.
    T'ha quedat fantàstica!

    ResponElimina