Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 20 d’octubre de 2009

Pa de pessic sense ou ni proteïna de vaca


Avui a l'escola han celebrat l'aniversari de la meva filla Èlia. Ella és del setembre però per temes d'adaptació no ho han celebrat fins ara.
A la seva classe hi ha nens que encara no poden menjar ou i un que és intolerant a la proteïna de la vaca, i és per això que a l'escola m'han donat aquesta recepta de pa de pessic.
No us puc dir si és bo o no, ja que se l'han menjat a l'escola, però per si algú es troba amb algun d'aquests problemes aquí té un manera d'endolcir-se la vida.

Ingredients:
  • 300 gr de farina
  • 300 ml de llet de soj o civada
  • 10 cullerades grans d'oli d'oliva
  • 200 gr de sucre
  • pell de llimona ratllada
  • 2 sobres de llevat (marca Hacendado)
  • 1 plàtan madur

Preparació:

  1. Batre la llet, el sucre i l'oli.
  2. Afegir a poc a poc la farina, la llimona, el pàtan aixafat i el llevat.
  3. Untar un motlle amb oli d'oliva (mai amb margarina).
  4. Posar al for 35 minuts a 190º.

8 comentaris:

  1. Segur que no n'ha quedat ni una engruna!. Es veu molt esponjós.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Està molt bé que les escoles s'avui dia es preocupin per totes aquestes intoleràncies, oi? Abans no es tenia en compte i sempre es quedava algun nen sense menjar.
    Felicitats a l'Èlia, segur que va portar la coca ben orgullosa!

    ResponElimina
  3. Cada cop hi ha més intoleràncies entre els peques...trobo molt bé el fet de portar una coca que tots els nens en poguin menjar!
    Felicitats a la teva nena...un anyet!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Visca doncs aquest pastís per tota la mainada de la classe!!! que divertit, un any!!! molts petons família.

    ResponElimina
  5. Carai, no m'hauria pensat mai que a l'escola us donéssin receptes adaptades per totes aquestes intoleràncies!!
    Per molts anys!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Donçs fa molt bona pinta...i si se'l van menjar segur que era molt bo; els nens tenen un paladar molt fi.
    Mai he tingut de fer un pastis sense ou ni proteina de vaca. Bona solució.
    ptns.

    ResponElimina
  7. Com a mare de nena al·lèrgica, agraïr-te aquesta coca. És difícl que pensin a vegades amb els nostres fills. I ja et dic que la coca boníssima. Segur que la van disfrutar tots.
    Felicitas atrassades a la teva nena.

    Ester

    ResponElimina
  8. Moltes, moltes gràcies, com a mare de nena al.lèrgica a l'ou i la llet, per primera vegada li he pogut fer amb aquesta massa madalenes bonissimes amb xocolata, pinyons ... gràcies. Una pregunta: el plàtan fa que lligui com a substitut de l'ou?

    ResponElimina