Amanida de receptes

Amanida de receptes

divendres, 16 d’octubre de 2009

Crema de carbassa


Amb l'arribada de la tardor m'ha vingut de gust fer aquesta crema, la veritat és que mai havia cuinat amb carbassa i em feia certa gràcia provar-ho algun dia. No en tenia ni idea de si ens agradaria, ni tan sols sabia com s'havia de fer. Després de buscar a la xarxa em vaig decidir per fer servir la meva intuició i el resultat va ser molt bo, els comensals de casa, que són molt exigents, em van dir que ho podia repetir més vegades (això a casa és tot un èxit).

Ingredients per 4 persones:
  • 1/2 carbassa
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 1 got de crema de llet
  • oli, sal, pebre i llorer

Preparació:

  1. Tallar la ceba a daus i coure-la una mica amb oli sense deixar que agafi color.
  2. Afegir la carbassa i la patata pelades i tallades a daus.
  3. Cobrir amb aigua.
  4. Condimentar amb una pica de pebre, sal i una fulla de llorer.
  5. Deixar bullir durant uns 20 minuts o fins que les verdures estiguin toves.
  6. Retirar la fulla de llorer i passar pel pimer fins que quedi una consistència de crema.
  7. Afegir la crema de llet, barrejar-ho bé i ja es pot servir.
  8. Jo ho vaig acompanyar amb un cruixent de pernil que contrastava molt amb la dolçor de la carbassa.

3 comentaris:

  1. M'encanta la crema de carbassa i és veritat que ara que ha començat el fred ja comença a venir de gust calenteta... Que bona que és per sopar!

    ResponElimina
  2. En faig moltes vegades de crema de carbassa. Amb aquest color que té... i ben calenteta... Que bona!
    ptns.

    ResponElimina
  3. Ostres, doncs jo de ben petita la meva mare ens en feia i ens encanta!! :) Per sopar i ben calenteta... mmm!
    Petons!

    ResponElimina