Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 18 d’octubre de 2009

Coca de Llavaneres

Avui hem anat a una casa de colònies de Sant Feliu de Buixalleu amb l'agrupament escolta dels meus fills. Com cada any s'ha fet l'excursió de passos, els nens hi van el dissabte i el diumenge al matí quan arribem els pares es fa la cerimònia de passos, canvi d'unitats i incorporació dels nens nous, després es fa un joc o alguna activitat conjunta i s'acaba amb el dinar que cadascú es porta fet de casa. Tot i que cada família porta el seu dinar tothom acaba portant coses per compartir i jo he fet aquesta coca de Llavaneres que tenia pendent per fer des de fa uns 20 anys quan anava a classes de cuina.

Em feina por que no quedés bé, però debia estar bona ja que en un moment s'ha acabat!!


Ingredients:
  • 2 làmines de pasta de full
  • 1 ou
  • sucre
  • pinyons
  • crema pastissera

Preparació:

  1. Estirar la pasta de full formant un rectangle i posar-ho en una plata de forn forrada amb paper vegetal.
  2. Cobrir-ho amb una capa gruixuda de crema pastissera deixant un dit per tot els voltants.
  3. Doblegar els laterals per sobre de la crema i pintar-ho amb ou.
  4. Cobrir amb la segona làmina de pasta de full.
  5. Pintar amb l'ou i cobrir amb el sucre i els pinyons.
  6. Fornejar durant 35 minuts a 190º.

Per fer la crema pastissera:

  • 400 ml de llet
  • 90 gr de sucre
  • pell d'una llimona
  • branca de canyella o de vainilla
  • 40 gr de maizena
  • 3 rovells d'ou
  1. Posar a escalfar la llet amb la pell de llimona i la canyella.
  2. A part remenar els ous i anar-hi afegint el sucre poc a poc fins aconseguir una crema ben fina.
  3. Desfer la maizena amb una mica de llet.
  4. Retirar la llet del foc, treure la llimona i la canyella o vainilla i barejar-ho amb els ous i el sucre tot remenant amb una espàtula.
  5. Posar-ho al foc i afegir-hi la maizena remenant amb el batedor.
  6. Quan notem que comença a espessir-se es retira del foc i es fa una bona remenada.
  7. Tornar-ho a posar al foc fins que faci una bullida i deixar refredar cobrint-ho amb film transparent que evitarà que la capa de sobre s'endureixi.

3 comentaris:

  1. No m'estranya gens que la coca hagi volat, segur que estava deliciosa. Té una pinta espectacular, cruixent i ben farcida de crema...

    ResponElimina
  2. La coca de llavaneras és una de les meves preferides...m'encanta!!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. La coca de llavaneres és de les meves preferides... i amb la pinta que té, no m'estranya que hagi volat! ;)
    Petons!

    ResponElimina