Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 2 de juny del 2009

Pastís de mascarpone i maduixes




Avui el meu sogre fa 80 anys i ho vam celebrar ahir amb un berenar-sopar amb tota la família. Jo vaig ser l'encarregada de portar els pastissos. Per aquesta ocasió vaig fer el Pastís de xocolata i aquest pastís de mascarpone i maduixa que vaig treure del blog El cullerot festuc, com podeu comprovar a l'Eva li va quedar més ben acabat. Tots dos van tenir molt d'èxit, però per votacions va guanyar aquest, suposo que amb la calor que feia entrava molt bé.
Una de les avantatges d'aquest pastís és que el pots fer abans i congelar-lo.




Maduixes en almívar
Ingredients:


  • 100 cc d'aigua
  • 150 gr de sucre
  • unes gotes de suc de llimona
  • 300 gr de maduixes tallades per la meitat
  • 3 fulls de gelatina

Preparació:

  1. En un cassó posar a bullir l'aigua, el suc de llimona i el sucre.
  2. Afegir les maduixes i quan torni a bullir coure-ho durant un minut.
  3. Retirar i colar el xarop de les maduixes i reservar les maduixes.
  4. Posar els fulls de gelatina a hidratar amb aigua freda.
  5. Escalfar una mica del xarop de les maduixes.
  6. Afegir la gelatina hidratada i abocar la resta de xarop.
  7. Reservar.

Pasta ensucrada Breton
Ingredients:

  • 2 rovells
  • 100 gr de sucre
  • vainilla líquida
  • un pessic de sal
  • 100 gr de mantega pomada
  • 150 gr de farina
  • ratlladura de llimona

Preparació:

  1. En un bol i amb l'ajuda d'una batedora barrejar els rovells, el sucre, la sal i la vainilla fins aconseguir un color blanquinós.
  2. Afegir-hi la mantega i la ratlladura de llimona i barrejar-ho amb una espàtula fins aconseguir una pasta homogènia.
  3. A continuació afegir-hi la farina i remenar suaument.
  4. Deixar refredar a la nevera 10 minuts.
  5. Estendre en una safata per anar al forn forrada amb paper cuisson.
  6. Coure entre 15 i 20 minuts a 180º.
  7. En calent troquelar un cercle de la mida del motlle. Amb el que sobra podeu fer galetes, estan boníssimes.

Mousse de mascarpone
Ingredients:

  • 150cc de llet
  • ratlladura de llimona
  • 3 rovells
  • 100gr de sucre
  • 4 fulls de gelatina
  • 250gr de mascarpone
  • 250gr de nata semi muntada

Preparació:

  1. En un cassó posar-hi la llet i la ratlladura de llimona i escalfar fins que faci un bull.
  2. Batre els rovells amb el sucre i abocar la llet bullint.
  3. Retornar al cassó al foc i coure remenant fins que la crema faci un bull.
  4. Abocar en un bol i incorporar la gelatina previament hidratada.
  5. Amb el pimer esponjar la crema per refredar-la. Cal arrribar a uns 30º.
  6. Afegir-hi el mascarpone i la nata semi muntada i remenar amb moviments envolvents.

Muntatge del pastís:

  1. Posar la base de pasta ensucrada Breton a un motlle desmotllable.
  2. Fer una capa amb la meitat del mousse de mascarpone.
  3. Repartir les maduixes confitades.
  4. Cobrir amb la resta del mousse.
  5. Posar-ho a la nevera durant una estona perque agafi consistència.
  6. Cobrir-ho amb una capa de la gelatina de maduixa.
  7. Posar-ho a la nevera fins al moment de servir.

3 comentaris:

  1. Cristina! T'ha quedat perfecte!!!! Segur que el teu sogre li devia agradar i va bufar les esplemes la mar de content!!!! Felicitats al teu sogre, 80 anys s'han de celbrar por todo lo alto!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Nyam nyam nyam!
    Algú farà anys per la trobada del ràfting de l'any que ve???

    ResponElimina
  3. Gràcies Eva:) Felicitats a tu pel teu primer any i pel nou look!!!!

    Ei Penyetes!!! Encara que ningú faci anys procuraré fer-lo, tot i que l'any vinent no sé com aniré de temps!!!

    ResponElimina