Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 21 d’abril de 2009

Arròs de l'Àvia Carmelina

La meva mare era d'idees fixes i quan li donava per fer una recepta la repetia i la repetia setmana rera setmana fins arribar a l'avorriment per part de la família. A casa nostra ens va passar amb aquest arròs que ella en deia "Arròs a la milanesa", però per nosaltres és l'arròs de l'Àvia Carmelina. Crec que la recepta era de la seva sogra i realment estava boníssim.
El meu fill Arnau, que llavors tenia 5 anyets, quan li deiem que aniriem a dinar a casa dels avis el primer que deia era que si hi havia arròs de l'Àvia ell no hi volia anar. Ara, després de 7 anys els meus fills m'han demanat que tornés a fer aquell arròs i hem aprofitat que venia l'Avi per menjar-nos-el tots junts.

Ens va agradar molt a tots i de bén segur que ho repetirem més vegades!!!!

Ingredients per a 5 persones:
  • 1 pit de pollastre desossat
  • 6 salsitxes
  • 100gr de pernil del país
  • 2 carxofes
  • 1 ceba
  • 1 paquet de moixernons
  • un grapat de pèsols (ho faig a ull)
  • mig pebrot verd
  • 2 ous durs
  • formatge ratllat
  • 400gr d'arròs
  • 1 got de vi negre

Preparació:
En una cassola posar-hi una mica d'oli i sofregir-hi el pollastre tallat a daus, les salsitxes tallades a trossos i el pernil tallat a dauets. Quan ja estigui tot dauradet retirar-ho i en el mateix oli sofregir-hi la ceba triturada i el pebrot bén petitó a foc baix perque es vagi daurant a poc a poc. Quan ja tinguem el sofregit a punt s'hi afegeix la carxofa, jo la parteixo en vuit trossos, i els pèsols que coguin uns 5 minuts i a continuació ja hi afegeixo la carn que tenia reservada, els moixernons que prèviament s'han de posar en remull i l'arròs. Es remena tot i quan l'arròs comenci a trasparentar s'hi tira un got de vi negre i es deixa evaporar l'alcohol tot remenant vigilant que no s'enganxi. Ara ja és el moment d'afegir-hi l'aigua, jo n'hi poso el doble que d'arròs i aprofito l'aigua dels moixernons que així hi dóna més gust. Ho tinc 5 minuts a foc fort i 10 minuts més amb el foc molt baix. Passats 15 minuts (suposo que dependrà del tipus d'arròs) ja es pot apagar el foc i s'hi afegeix l'ou dur tallat a trossos i el formatge ratllat per sobre. Ho deixo reposar uns 5 minuts (tot depèn de la paciència dels comensals, a casa meva n'hi ha molt poca) i ja es pot servir a taula.
Aquest plat és molt complert i va bé com a plat únic.

1 comentari: