Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 4 de desembre del 2012

Pastís de mojito


Després d'uns quants anys, aquest cap de setmana ens hem retrobat quatre antics companys de feina. Hem estat convidats a la casa que tenen l'Elena i en Lluís a Cadaqués, en un entorn immillorable. A la foto podeu veure la vista que teníem des de la nostra habitació, tot un luxe!


A part de recordar batalletes de fa més de dues dècades i riure moltíssim, hem aprofitat la trobada per celebrar els 50 anys que van fer aquest agost l'Albert i el Lluís amb un sacher sense lactosa i aquesta mouse de mojito que va agradar moltíssim.
Per molts anys als dos i gràcies a tots per fer-nos passar un cap de setmana tan agradable!



 La recepta és del blog de la Mercè, Destapant cassoles, que tantes i tantes vegades em serveix de referència.

Ingredients:
Per a la base:
  • 1 tub de galetes Maria
  • 80 gr de mantega
  • 1 cullerada de sucre
Per a la mousse:
  • 2 ous
  • 3 cullerades de sucre morè
  • 3 cullerades de sucre blanc
  • 400 ml de nata
  • 6 fulles de gelatina
  • suc de 2 llimes
  • suc de mitja llimona
  • 10 fulles de menta
  • 50 ml de rom
  • ratlladura de llima
Per a oa cobertura:
  • 100 ml de rom + 25 ml d'aigua
  • 125 ml d'aigua
  • mig sobre de gelatina de llimona
  • 2 gotes de colorant verd
Preparació:
Base:
  1. Triturar totes les galetes i barrejar amb la mantega fosa i la cullerada de sucre.
  2. Amb la barreja emplenar la base d'un motlle desmuntable tot pressionant amb una forquilla.
  3. Deixar a la nevera durant una hora.
Mousse:
  1. Ratllar la pell de les llimes.
  2. Posar a hidratrar la gelatina amb aigua freda.
  3. En un cassó posar-hi el suc de les llimes, el de la mitja llimona i el rom. Afegir-hi les fulles de menta i la meitat de la ratlladura de les llimes. Deixar infusionar durant uns minuts.
  4. Retirar del foc i colar.
  5. Afegir la gelatina i remenar fins que quedi disolta.
  6. En un bol muntar les clares a punt de neu junt amb el sucre blanc i reservar.
  7. En un altre bol batre els rovells amb el sucre morè.
  8. Afegir-hi el líquid, vigilar que no cremi, i remenar-ho.
  9. Incorporar-hi les clares i remenar amb moviments envolvents.
  10. Muntar la nata i afegir-la poc a poc a la barreja anterior vigilant que no baixi la nata.
  11. Posar la massa al motlle i deixar d'un dia per l'altre a la nevera.
Cobertura:
  1. En un cassó posar el rom i 25 ml d'aigua i escalfar-ho.
  2. Quan arrenqui el bull posar-hi mig sobre de gelatina de llimona i remenar fins que quedi bén disolta.
  3. Deixar refredar una mica abans d'afegir-hi els 125 ml d'aigua, les gotetes de colorant i la meitat de la ratlladura de llima.
  4. Posar sobre de la mousse i deixar refredar a la nevera un mínim de 2 hores.
  5. Decorar amb unes rodantxes de llima i unes fulles de menta.

3 comentaris:

  1. Gràcies Cristina, m'agrada moltíssim cada cop que veig que confíes en les receptes del meu bloc. Una mousse ben bona, semblant a la de llimona però amb el punt de la llima i la menta tant característic del mojito. Et van quedar uns pastissos preciosos!, tens una colla de bons amics eh?...Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. encara el tinc a pendents!! i m'encantaria provar-lo, soc una gran fan dels mojitos!! petons

    ResponElimina
  3. Quin paisatge i quins pastissos també! T'ha quedat molt original! petons

    ResponElimina