Amanida de receptes

Amanida de receptes

divendres, 30 de novembre de 2012

Croquetes de tonyina- Blogs contra la fam

 
Blogs contra la fam és una iniciativa nascuda al facebook per promoure el Gran Recapte d'Aliments que organitza el Banc dels Aliments de Catalunya durant els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Els blogs adherits avui publiquem una recepta amb algun ingredient dels que es recullen.
 
 
Per participar al gran recapte d'aliments només cal anar a qualsevol dels establiments que podeu trobar en aquest enllaç i aportar aliments tals com llegums secs, llet, oli i conserves de peix.

La meva aportació són aquestes senzilles però boníssimes croquetes de tonyina fetes amb aliments tan bàsics com la farina, llet, tonyina en conserva, oli, ous i farina de galeta.
La recepta és del blog Estovalles quadrades.
 
Ingredients:
  • 1 ceba
  • 1l de llet
  • 150 gr de farina
  • 350 gr de tonyina de llauna
  • sal, pebre i nou moscada
  • oli
Per arrebossar:
  • 2 ous
  • farina de galeta
  • farina
Preparació:
  1. Tallat ben petitona la ceba i sofregir-la amb una mica d'oli.
  2. A continuació posar-hi la farina i deixar coure un parell de minuts remenant amb una cullera de fusta i vigilant que no se'ns cremi.
  3. Posar la llet tot remenant amb un batedor de mà i de seguida afegir-hi la tonyina.
  4. Salpebrar i posar-hi una mica de nou moscada i remenar fins que s'espeseixi i es desenganxi de les parets de la cassola.
  5. Deixar refredar en una safata i tapar amb film transparent tocant la pasta de croqueta, així evitarem que se'ns faci una crosta.
  6. L'endemà ja podem donar forma a les croquetes (jo ho faig amb mànega pastissera), arrebossar-les amb ou, farina i farina de galeta.
  7. Fregir en abundant oli ben calent i corrents a taula.

4 comentaris:

  1. encara no havia vist cap recepta de croquetes!! genial proposta!! petons

    ResponElimina
  2. OStres, crec que mai he menjat croquetes de tonyina i són un ingredient bàsic! Bona proposta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una gra recepta per una gran iniciativa!
    No he fet mai croquetes de tonyina...han de ser exquisites!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina