Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 11 de setembre del 2012

Pastís de la diada (pastís de pinya)


Avui serà un dia hstòric, només cal treure el cap per la finestra i veure la quantitat d'estelades que hi ha al carrer.
A casa ja fa dies que ens anem preparant, hem guarnit la façana, comprat senyeres i samarretes per poder anar a la manifestació més multitudinària que s'hagi fet mai a Barcelona.

 
Com no podia ser d'una altra manera també he volgut participar culinàriament. Fins aquest matí no tenia ni idea de què fer, és més quasi no tenia res a la cuina, després de donar unes quantes voltes i obrir i tancar els armaris m'he recordat d'aquest pastís de pinya que sovint feia la meva mare, ja tenia el groc!! Amb una mica de codony que tenia a la nevera hem pogut donar forma a aquesta estelada. Fent aquest pastís he pensat com l'hi hauria agradat a la meva mare poder viure un dia com avui, i per tant dedico aquests pastís a tots els independentistes que no podran viure aquest moment.
 
Que passeu una bona diada i VISCA CATALUNYA!!!!

Ingredients:
  • Un pa de pessic
  • Un pot gran de pinya al natural
  • Un sobre de flam Potax
  • 6 cullerades de sucre
  • una cullerada de mantega
Preparació:
  1. Separar la pinya del suc.
  2. Amb l'ajuda d'una batedora elèctrica triturar la pinya.
  3. Obrir el pa de pessic per la meitat i untar amb la pinya triturada, jo n'hi poso una bona capa.
  4. Tapar amb l'altra meitat del pa de pessic.
  5. En un cassó per anar al foc posar-hi el suc de la pinya, el sucre i el sobre de flam.
  6. Posar al foc sense deixar de remenar fins que s'espesseixi.
  7. Fora del foc posar-hi la mantega i anar remenat fins que es fongui.
  8. Cobrir el pastís amb la crema de pinya i deixar refredar a la nevera.
  9. Decorar al gust.

11 comentaris:

  1. Molta creativitat Cristina, per no tenir-ho ja preparat.
    Un pastis fresquet que es menja sol.
    Bona Diada!!!!!

    ResponElimina
  2. Com barrufa aquest pastís!! Estic fent un recull de 'fotos gastro' i plats que em trobo per la xarxa amb motiu de la Diada i també l'he inclòs :)

    http://www.decuina.net/2012/09/fotos-gastronomiques-diada-nacional-catalunya.html

    Salut i bona Diada!

    ResponElimina
  3. Molt bona diada, Cristina!!! Un pastís a l'alçada del dia d'avui!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ara hem tornat de la mani i estem encantars d'haver vist tot d'estelades xules com el teu super pastís! VISCA CATALUNYA!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Un pastís preciós i molt reinvidicatiu!
    Visca Catalunya!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  6. T'ha quedat molt autèntic, una idea molt bona!

    ResponElimina
  7. Aixó si que es tenir-ho TOT preparat per la Diada..
    Molt bona idea el codonyat per fer l'estelada!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. KRAC DE PASTISSERA, CRAK DE PASTÍS, CRACK DE PAÍS!, VISCA CATALUNYA!!!

    ResponElimina
  9. uauuu t'ha quedat requetebé!!! m'encanta!!! pastis apuntat per la proxima! jejej petons

    ResponElimina
  10. M'agrada perquè són d´aquells que queden flonjos i no enfarfeguen...

    ResponElimina
  11. Sense paraules. El dia de demà m'agradarà poder dir a la Violeta que nosaltres hi vam ser.
    Una abraçada i una estelada,
    Nani

    ResponElimina