Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 3 de juliol del 2012

Coca d'albercocs


Últimament sóc un desastre amb el bloc, el tinc mig abandonat i la família està disgustada per que no he penjat els pastissos dels sants i dels aniversaris, així que aprofitant que avui tinc una estoneta lliure, us presento la coca d'albercocs que va servir per celebrar el sant de l'Èlia el passat 20 de juny i que vaig repetir per la revetlla de Sant Joan.

FELICITATS ÈLIA!!!


Feia molt temps que tenia ganes de fer algun postre amb albercocs i el dia abans del sant de l'Èlia en Jordi es va presentar a casa amb una bossa plena d'albercocs del jardí de la Tia Maria, ja no tenia excusa, només em faltava trobar alguna recepta. Com sempre vaig utilitzar els meus amics de la blogesfera, vosaltres no em falleu mai, i després de buscar i remenar em vaig quedar amb aquesta recepta del fantàstic bloc de la Maria José Dit i fet, el resultat fantàstic, una coca esponjosa amb uns albercocs confitats, que va triomfar a casa nostra.
He de dir que em va cridar l'atenció que tot i que no porta iogurt les mesures són amb pots de iogurt.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1/2 mesura de iogurt d'oli de girasol
  • 2 mesures de iogurt de farina
  • 1 mesura de iogurt de maizena
  • 1/2 mesura de iogurt d'anís
  • 1 sobre de llevat
  • albercocs
  • sucre, canyella en pols i anís pels albercocs
  • sucre de llustre per decorar
Preparació:
  1. Batre els ous junt amb el sucre fins que agafi un color blanquinós.
  2. Anar afegint la resta d'ingredients d'un en un i anar batent cada vegada.
  3. Untar un motlle rectangular amb mantega. Us aconsello que segui gran i de poca alçada.
  4. Abocar-hi la massa.
  5. Rentar i partir els albercocs per la meitat i repartir-los per sobre de la massa amb la part interna cap a dalt.
  6. A dins de cada albercoc espolvorejar-hi una mica de sucre i canyella i posar-hi unes gotetes d'anís.
  7. Coure-ho al forn, preescalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant uns 30 minuts o fins que estigui cuit.
  8. Deixar refredat i decorar amb sucre de llustre.


8 comentaris:

  1. Quina delícia!! La carona de l'Èlia ho diu tot! :D Jo vaig intentar de fer una coca semblant i els albercocs van quedar amagats... provaré aquesta recepta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una molt bona proposat, felicitats a l'Èlia, que se la veu molt contenta!

    ResponElimina
  3. Quina rosseta mes guapa!!!!
    Telicitats retard Èlia.
    També a la mare....
    Petonets a les dues.

    ResponElimina
  4. que bons els albercocs....i millor la coca!! petons

    ResponElimina
  5. Es veu super esponjosa!! Aprofitar la fruita per fer coques tan suculentes és una passada, la família t'ho agraeix de per vida.
    Felicitats Èlia i a tots els sants i aniversaris atrassats també! ;)

    ResponElimina
  6. Jo aquesta també vaig estar a punt de fer-la!! :)
    Que bé que et va quedar! I felicitats a l'Èlia!

    ResponElimina
  7. Felicitats a l'Èlia!
    Sort tenim de la teva família, així podem gaudir tots de les teves bones receptes :)

    ResponElimina
  8. Quina delicia de bloc que tens! Així que ja tens una seguidora més! Jo et convido a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com a veure si t´agrada. Un petonet

    ResponElimina