Amanida de receptes

Amanida de receptes

dijous, 15 de setembre de 2011

Tonyina en escabetx

He de confessar que la convocatòria de la recepta del 15 d'aquest mes dedicada a l'escabetx em va deixar una mica fotuda, a part dels típics musclos de llauna de l'aperitiu no havia menjat mai res escabetxat i molt menys cuinat.

Al primer moment vaig pensar que no participaria però després de donar quatre voltes per internet em vaig adonar que això d'escabetxar era senzill i que valia la pena provar-ho. La recepta d'aquesta tonyina l'he tret d'El rebost de la Montse i el resultat ha estat fantàstic, de ben segur que a partir d'ara seguiré escabetxant...


Ingredients: (per a 4 persones)
  •  4 rodantxes de tonyina sense espines
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 3 claus d'olor
  • 12 grans de pebre negre
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 got gran d'aigua
  • 1 got gran de vinagre blanc
  • 4 gots grans d'aigua
  • farina
  • sal
Preparació:
  1. Salar, enfarinar la tonyina, fregir-la amb l'oli i reservar en un recipient fons.
  2. Desgranar la cabeça d'alls fent un petit tall a cada gra.
  3. Tallar la ceba a grills.
  4. Treure les impureses de l'oli de fregir i a foc suau coure els alls i la ceba.
  5. Afegir la sal, el llorer, la farigola, els claus i el pebre vermell.
  6. Abocar de seguida el vinagre i l'aigua vigilant que no es cremi el pebre vermell i deixar reduir durant 30 minuts.
  7. Treure del foc i abocar sobre dels talls de tonyina.
  8. Deixar refredar durant 24 hores.
     

14 comentaris:

  1. Qyuina il·lusió que al final t'hi hagis animat... sabíem que féiem una proposta arriscada, però que en trauríeu uns resultats espectaculars! Aquiesta tonyina l'haurem de provar, què bona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Cristina, es molt bona la tonyina escabetxada, ara que ja li has trovat el truquillo, endevant, t'has de atrevir amb les sardines, el barat...., i amb carns com el conill, perdius, guatlles......
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Jo també sóc de les novatilles en això dels escabetxos, però amb les propostes del 15, ja no tenim excusa, oi?

    ResponElimina
  4. A mi també em va quedar cara de póker després de llegir la proposta. Però mira per on, crec que he descobert un univers nou!! M'agrada la teva proposta. Apuntada per quan em torni a animar amb l'escabetx!
    PEtons!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat molt bé. Jo només feia escabetx de sardines però m'he animat amb els bolets perquè la meva avia els confitava i mira, m'he animat a fer una prova.

    ResponElimina
  6. Ara ja no tenim excusa per no fer escabetx!!!.
    Es un plat que, a casa, ens ha agradat.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. El meu acompanyament per amanides en versió orginal!! m'encanta la tonyina així! ho he de provar aviat això! petons

    ResponElimina
  8. La tonyina fresca no m'agrada però en escabetx segur que si, la de llauna m'agrada. Sóc rareta!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  9. M'encanta la tonyina en escabetx. M'hi hauré de posar, perquè veient la pinta que té feta a casa... Uf! Gràcies per participar, és un plaeR!
    Petonets!!
    Marina xocolata desfeta

    ResponElimina
  10. Per tot hi ha una primera vegada, oi? :)
    L'escabetx de tonyina és un dels meus preferits!

    ResponElimina
  11. L'aspecte és delicios... renoi!! quina estrena!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Hola Cristina!
    A mi em va passar el mateix, l'escabetx en llauna i encara gràcies... jo vaig escollir el conill.

    Ara ja podem escabetxar-ho tot !!!
    jejejejej

    ResponElimina