Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 14 d’agost de 2011

Préssecs farcits



Aquest mes la recepta del 15 està dedicada als préssecs. Aquesta fruita que tant m'agrada resulta que al Jordi li fa al·lèrgia i no en pot menjar. Quan vaig veure que a l'agost anava de préssecs em vaig quedar ben fotuda, comentant-ho amb l'Helena em va suggerir que fes aquests préssecs farcits de carn que alguna vegada havia fet la seva mare i que en tenia tan bon record.


A partir del que se'n recordava la Roser i amb una mica d'imaginació he fet aquests préssecs acompanyats de cuscús que hem disfrutat a casa de l'Helena i en Francesc. En Jordi que és molt arriscat n'ha provat una mica i no l'hi ha fet cap reacció, VISCA!

Ingredients:
  •  4 préssec de vinya

  • 200 gr de carn picada (jo vaig fer de vedella però amb botifarra segur que també han d'estar boníssims)

  • 1 ceba

  • 2 tomàquets ratllats

  • 1 gra d'all

  • 1 ou

  • una mica de farina

  • ametlles i una torradeta per fer una picada

  • oli, sal i pebre

Preparació:
  1. Netejar els préssecs amb un drap i amb molt de compte treure el pinyol i buidar-los una mica per poder-los farcir.

  2. Fer un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet ratllat. Una vegada cuit afegir-hi la carn, sal i pebre, donar un parell de voltes i afegir els trossos de préssec que haureu tret al buidar-los tallats a trossets petits.

  3. Omplir els préssecs amb la carn fent que quedin ben atapeïts.

  4. Per la part del forat del préssec i per segellar que no surti el farcit passeu per ou i farina i fregiu amb oli ben calent.

  5. Posar tots els préssecs en una cassola amb dos dits d'aigua (si us ha sobrat farssit poseu-lo també) i deixar coure a foc baix durant una hora.

  6. Fer una picada amb unes ametlles i avellanes i una torradeta o una galeta, incorporar-la a la cassola i deixar coure 5 minuts més.

  7. Jo ho he acompanyat de cuscús i ha quedat boníssim.


13 comentaris:

  1. Què bons i què originals!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Cristina; Doncs visca...¡¡¡
    Originals i bons, farcits amb carn, bona idea. Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D ;D

    ResponElimina
  3. Oh, quin greu que al començament et quedessis fotuda... però veig que al final t'ha sortit una recepta de luxe de la que n'heu gaudit tots! Quina pinta!!
    Moltes gràcies per fer l'esforç!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ostres aquesta recepta me la va fer un amic meu l'estiu passat i em va encantar! De fet tenia pensat fer-la també, però al final no he trobat préssecs de vinya.

    ResponElimina
  5. Cristina quina recepta més original....préssec amb carn no ho he provat mai....molt bona idea!!! Un petó

    ResponElimina
  6. Uns préssecs deliciosos. No n'he farcit mai, així que començaré amb aquesta recepta!
    Gràcies per participar. Petonets!!

    ResponElimina
  7. ue buena propuesta la de los melocotones y que recetas tan suculentas estoy viendo estos días.. estos tuyos rellenos de carne! en los días de mi vida vi una cosa así, me produce una enorme curiosidad porque seguro que están de miedo!

    ResponElimina
  8. No he rellenado nunca melocotones, pero viendo estos tuyos tan ricos, me voy a animar a hacerlo.
    Besos

    ResponElimina
  9. Em sembla fantástic que no li hagin fet al.lérgia al teu marit, perque fan una pinta boníssima...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta! Això de les al·lèrgies no es sap mai. Podria ser que ara ja en sigués al·lèrgic? Jo de petita no podia ni tastar les maduixes i ara me'n faig un fart, encara que de petits aquestes coses pasen.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Per els que ens agrada el contrast,
    dolç i salat em sembla una menja deliciossa.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Una recepta ben original, segur que el contrast de dolç-salat és molt bo. Tinc un parent que també és al.lergic als préssecs, però només a la pell, si li dones sense no li passa res.

    ResponElimina