Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 14 de setembre del 2010

Pastís de la diada


L'11 de setembre el vam acabar al jardí de casa acompanyats dels amics de Gaüses amb una mica de vi dolç i aquest pastís de llimona decorat per a l'ocasió. Llàstima que aquest cap de setmana no hi havia tota la colla. Visca Catalunya.....!


La recepta és del fantàstic blog de la Mercè Destapant cassoles, l'única diferència és que la base de galetes jo no la coc al forn, sino que la deixo una hora a la nevera i trobo que queda més cruixent.

Ingredients:

Per a la base de galetes:
  • 150 gr de galetes, jo faig servir les Digestive
  • 80 gr de mantega

Pel pastís:
  • 400 gr de nata
  • 1 capsa de gelatina de llimona (2 sobres)
  • 100 gr de sucre
  • 1 llimona
  • 4 iogurts

Per a la cobertura:
  • mig sobre de gelatina de llimona
  • mig sobre de gelatina de maduixa

Prepració:
  1. Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa fins aconseguir una pasta. Folrar la base d'un motlle desmotllable apretant amb una forquilla i deixar reposar a la nevera durant una hora.
  2. Si voleu fer la decoració amb les quatre barres us recomano que en aquest moment prepareu la gelatina de maduixa seguint les indicacions del paquet, cal que estigui quallada en el moment de fer la decoració. Cal tenir en compte que si feu mig sobre la quantitat d'aigua que s'ha de posar també és la meitat. Aquesta gelatina l'heu de deixar refredar en algun recipient rectangular que després ens permeti tallar les barres, jo he utilitzat un taper.
  3. En un cassó posar a escalfar els iogurts, el sucre i el suc de la llimona. Quan arrenqui el bull tirar els sobres de gelatina, apartar del foc i deixar refredar.
  4. Una vegada freda afegir la nata montada i remenar suaument.
  5. Abocar la barreja sobre la base de galeta i deixar refredar a la nevera un mínim de 3 hores. Jo vaig fer-ho d'un dia per l'altre.
  6. Per fer la cobertura preparar la gelatina de llimona seguint les instruccions del paquet (la mitat de l'aigua) i deixar refredar.
  7. Amb molt de compte tallar la gelatina de maduixa donant forma de barretes i col·locar-les a sobre del pastís (ha estat el més complicat de tot). Repartir la gelatina de llimona per sobre amb molt de compte i deixar refredar a la nevera 3 hores més.
  8. Servir ben fred.

8 comentaris:

  1. Quin pastís més maco i més adient per a la diada!

    ResponElimina
  2. Quina sorpresa tan agradable Cristina.Ja no tenim problemes amb la capa de sobre,eh?, no només això sinó que a sobre t'atreveixes amb les 4 barres!,que boniques t'han quedat!!!una idea fantàstica.La Marylou ja em va comentar això de fer la base sense forn, però se'm va passar, a la prpera ho faig com vosaltres.Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Després del braç, aquest pastis de la diada devia ser un final ben dolç molt bo. I tot decorat expressament per a l'ocasió, je je je...

    ResponElimina
  4. Magnífica la presència d'aquest pastís i tenint en compte els ingredients, deliciós!!.

    ResponElimina
  5. una idea brillant... i molt oportuna,
    me l'apunto per la propera
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Moltíssimes gràcies a tots i totes pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  7. Ostres això si que és ser una bona catalana! Molt bona idea lo de les barres de gelatina!

    ResponElimina
  8. Hola Cristina,
    Quina bona pinta aquest pastís. Sàpigues que me l'he apuntat a la meva carpeta de pendents!
    Una forta abraçada
    Gemma

    ResponElimina