Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 12 de setembre de 2010

Braç de la diada


Aquest any l'11 se setembre l'hem celebrat a Gaüses. La Pilar ha posat la bandera a la finestra, jo he fet aquest braç de puré de patata per dinar i després de sopar i amb jersei ens hem menjat amb uns amics el pastís amb les quatre barres.


Igual com feia la meva mare, pel dinar de la diada m'agrada buscar plats que pugui decorar amb les quatre barres. Aquest any m'he decidit per fer aquest braç de gitano de puré de patata farcit amb tonyina i olives que ens hem menjat molt a gust després d'un matí de platja.


Ingredients:
  • Puré de patata (jo l'he fet de sobre)
  • 1 ceba
  • 4 cullerades de tomàquet ratllat
  • 1 pot mitjà d'olives
  • 2 llaunes petites de tonyina
  • maionesa
  • pebrot per decorar
  • oli i sal

Preparació:
  1. Preparar el puré de patates, jo el faig de sobre, i deixar-lo refredar cobert amb film transparent per que no faci crosta.
  2. A part amb una mica d'oli sofregir la ceba tallada ben petitona, quan comenci a afagar color afegir el tomàquet i la sal i deixar que es cogui.
  3. Finalment afegir-hi la tonyina i les olives tallades petites (jo ho faig amb la picadora vigilant que no quedin fetes pols), remenar i deixar-ho refredar del tot.
  4. Per fer el braç humitejar un drap de cotó, estendre'l sobre del marbre i fer una capa rectangular amb el puré (és important que estigui fred del tot).
  5. A la part central del rectangle repartir-hi el sofregit i amb l'ajuda del drap tancar el braç tot donat-l'hi forma.
  6. Col·locar-ho a la safata en la que s'ha de servir, cobrir amb maionesa i decorar al gust.
  7. També és molt bo en forma de pastís: en una safata posar una capa de puré, una amb el farcit i cobrir amb la resta del puré, posar formatge ratllat i gratinar.

6 comentaris:

  1. Si quan jo dic que ets un dels meus blogs preferits no ho dic per que sí...Mira quin braç "català" més xulo!, m'agrada moltíssim tant per l'aspecte com per als ingredients, així que n'agafo la recepta que no n'he fet mai.Una abraçada!

    ResponElimina
  2. A mi m' encanta el braç de patata, i si amés porta les quatre barres encara més.

    ResponElimina
  3. Visca la terra i el braç de patata! quina joia, i asobre amb les 4 barres!! brutal! ;-)

    ResponElimina
  4. Molt bona idea aquest braç, així les 4 barres llueixen com cal! Molt bona diada!

    ResponElimina
  5. Un braç amb un pinta fantàstica. Una manera de celebrar la diada en un marc incomparable: l'Ampurdà.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Quin braç de català amb més bona pinta! Jo fa un parell d'anys en vaig fer un de semblant!

    fins aviat!

    ResponElimina