Amanida de receptes

Amanida de receptes

dissabte, 5 de juny del 2010

Ous empanats


Aquest dijous va ser Corpus i com cada any vaig anar a fer el recorregut de l'ou com balla de Barcelona.
De petita hi anava sempre amb els meus pares, recordo que era festa i sortien al carrer els gegants i capsgrossos , a mi m'agradava molt veure l'ou com balla, podia estar hores i hores mirant a veure si queia o no.


Des de que sóc mare que m'ha agradat molt portar-hi els meus fills, així que aquest any he anat al Barri Gòtic amb l'Èlia i l'Adriana, la seva amiga de l'ànima de l'escola bressol. Hem anat a l'Ateneu Barcelonès, La Catedral, la casa de l'Ardiaca, al Museu Marès, a l'arxiu de la Corona d'Aragó i al claustre de Santa Anna, no sabria dir quin era més maco, ja que tots estaven guarnits amb flors i cireres i feien molt goig. A les nenes el que més els hi va agradar van ser les oques de la catedral!!


En homenatge a l'ou com balla avui he fet aquests ous empanats per dinar, recepta del llibre "Els 30 millors plats d'ous de l'àvia" de la Georgina Regàs.

Ingredients (6 persones):
  • 6 ous durs
  • 600 gr de carn picada
  • 2 rovells d'ou
  • 1 ou sencer
  • 100 gr de farina de galeta
  • 50 gr de farina
  • oli, sal i pebre

Preparació:
  1. Coure els ous durs i pelar-los.
  2. Barrejar la carn picada amb els dos rovells, 2 cullerades de farina, sal i pebre.
  3. Damunt del marbre escampar-hi farina i a sobre amb l'ajuda d'un corró extendre-hi la pasta amb la carn.
  4. Tallar la pasta en sis parts i fer-ne servir cada una per embolicar un ou. Va bé tenir les mans enfarinades per que no s'enganxi la carn.
  5. Passar cada pilota per farina, ou batut amb oli i la farina de galeta.
  6. Deixar reposar una hora i fregir en oli calent.
  7. Una vegada rossos es tallen per la meitat i es poden servir tant freds com calents.

7 comentaris:

  1. Noia, quin recorregut més bonic.Segur que l'Elia i la seva amigueta van gaudir d'allò més!.La recepta la trobo sincerament original i segur que també cau a casa. Prenc nota!

    ResponElimina
  2. Cristina; Al menys L'Élia i l'Adriana s'hi ficsen molt bé... jo també m'he he mirat aquesta recepta hi he vist que és força original.
    Que vagi de gust Cristina¡¡:-D

    ResponElimina
  3. No coneixia gens aquesta història... a veure si l'any que ve m'en recordo i m'acosto a Barcelona ;)
    La recepta ha de ser molt bona, m'imagino la soppresa en descobrir l'ou dur de dins!

    ResponElimina
  4. Una tradició ben maca aquesta de "l' ou com balla" i una recepta ben adient per celebrar-la, uns ous que segur que encanten als més menuts ( i als grans també)

    ResponElimina
  5. Aquests ous pinten molt i molt bé.
    Pel que fa a l'oucomballa, em sembla que per més anys que passin sempre hi haurà algú que es sorprendrà per primera vegada, nens i no tan nens.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. No he pogut veure mai aquesta tradició tan nostrada de l'ou com balla, deu ser ben bonic de veure tant per a grans com per a petits! Aquesta recepta d'ous que has preparat promet...i molt!

    ResponElimina
  7. Noia! aquests ous empanats teus són tan vistosos com el de la catedral per corpus, qualsevol dia d'aquests apareixen turistes amb la maquina de retratar per la teva cuina...
    Un abrçada

    ResponElimina