Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 19 d’abril del 2010

Canelons de pobre


L'estada de l'Ole, el noi alemany que ha conviscut amb nosaltres durant 10 dies, s'ha allargat degut a l'erupció del volcà islandès que ha provocat el tancament dels aeroports europeus. Hores d'ara està viatjant camí d'Hamburg en un autocar que trigarà 30 hores a fer el recorregut. Tot i que han estat uns dies molt cansats l'experiència ha valgut la pena i ara en Marcel espera amb moltes ganes la seva anada a Hamburg.
Com ja he comentat, l'Ole és vegeterià i he hagut de tornar a exprémer el cervell per fer un àpat equilibrat sense carn ni peix que anés bé per tothom. La meva mare ens feia moltes vegades el que ella anomenava "Canelons de pobre", truites a la francesa farcides amb salsa de tomàquet i gratinades al forn. La meva mare en feia amb tonyina, pernil dolç, pa amb tomàquet... Jo aquesta vegada les he farcit de formatge, així l'Ole en podia menjar i crec que l'hi ha agradat, ja que ha deixat el plat ben escurat.

Ingredients:
  • Ous (tants com truites es vulguin fer)
  • Tonyina o formatge o pernil o.... (al gust del consumidor)
  • Salsa de tomàquet
  • Formatge ratllat

Preparació:

  1. Fer una truita per persona farcida amb l'ingredient que més us agradi. Per mi el millor la tonyina.
  2. Posar les truites en una safata per anar al forn i cobrir-les amb la salsa de tomàquet.
  3. Cobrir amb formatge ratllat, gratinar i servir.

7 comentaris:

  1. Original i personalitzada!,aquest noi ha tingut molta sort d'arribar a casa teva!,espero pugui tornar a casa aviat i el teu fill tingui allà una "mami" postissa tant autèntica com l'ole ha trobat a Barcelona.A reveure cristina!

    ResponElimina
  2. A mi també m'agradarien molt aquests canelons, deixaria el plat ben net!
    Ha de ser difícil trobar receptes vegetarianes que vagin bé a tothom, aquest noi ha fet molta sort! I pobret tornar amb autocar...

    ResponElimina
  3. Molt bona aquesta Cristina. De pobre de pobre però segur que estan boníssims. A en Guillem aquesta li agradarà molt perquè per tot arreu hi posaria salsa de tomàquet. És d'aquells que si no hi ha salsa doncs se'n va!
    Ostres, amb autocar fins Hamburg, quina pallissa! Però segur que per a tots l'experiència ha sigut molt bona, aquestes estades sempre van molt i molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  4. Uns canelons ben bons, segur que el noi va quedar ben content per "entomar" el viatge de 30 hores ...

    ResponElimina
  5. M'ha agradat el nom que li doneu. Uns canelons deliciosos. Segur que l'Ole devia quedar encantat amb els teus tiberis. ;)

    ResponElimina
  6. Avui hem sopat els canelons de pobre: bonissims!

    ResponElimina
  7. Gemma,
    aquest noi m'ha fet buscar receptes variades, al final ja no sabia que fer, però crec que ens en hem sotit prou bé. Aquest plat és amb el que va disfrutar més.

    Gemma,
    una bona experiència per tots, espero que en Marcel s'ho passi tan bé com l'Ole en aquí. En Guillem és com jo que també posava salsa de tomàquet a tot arreu.

    Anna,
    déu ni do el viatge que han hagut de fer, sort que són joves!!

    Mercè,
    la meva mare sempre els havi anoment així i jo trobo que és un nom ben divertit. L'ole se'ls va cruspir!!

    Joan,
    visca!!!

    ResponElimina