Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 9 d’octubre de 2011

Coca de figues


Avui hem anat amb el CAU dels meus fills a la Rectoria de la Vespella aprop de Vic, com cada any a començament de curs es fa l'excursió de passos, el dissabte hi van els nens amb els caps i el diumenge pugem els pares per fer conjuntament la cerimònia de canvi d'unitat dels que els hi toca per edat. Aquest any hem fet el cim i ja tenim a l'Arnau a Truc!!
Cada any m'agrada portar postres per compartir, i ahir em va venir a la memòria aquesta coca de figues que tenia pendent des de feia molt temps i que havia vist al bloc Cuina, cuina, cuina.

La coca no ha quedat molt afavorida a les fotos, en directe feia molt més goig.

Ingredients:
  • 2 làmines de pasta de full (us recomano les del Lidel que són rectangulars)
  • 625 ml de llet
  • pell d'una llimona
  • un canó de canyella
  • 5 rovells d'ou
  • 125 gr de sucre
  • 50 gr de Maizena
  • 1 ou
  • unes 10 figues
Preparació:
Primer de tot fer la crema pastissera:
  1. Posar a bullir la llet amb la pell de llimona i el canó de canyella. Retirar del foc i deixar refredar una miqueta.
  2. A part barrejar bé els rovells i el sucre i a continuació afegir-hi la Maizena i barrejar.
  3. Avocar la llet als ous, barrejar amb un batedor de mà, colar la mescla i posar-ho al foc sense parar de remenar fins que faci una primera bullida, i s'hagi espessit.
  4. Deixar refredar en una safata coberta amb film transparent tocant la crema per evitar que s'assequi la superfície.
Muntatge del pastís:
  1. En una safata de forn i sobre paper de forn, extendre una làmina de pasta de full i amb una forquilla punxar la base per evitar que s'infli quan estigui al forn.
  2. A sobre fer una capa gruixuda de crema, deixar un dit sense crema les vores per després poder cobrir la coca.
  3. Rentar bé les figues i tallar-les a mitges llunes i repartir-les per sobre de la crema. Ha de quedar tot ell ple.
  4. Amb la segona làmina de pasta de full fer l'enreixat amb un ganivet, cal fer talls separats un centímetre i intercalats.
  5. Amb un pinzell pintar amb aigua tot el marc que ha quedat buit de crema, ens servirar per segellar la coberta.
  6. Tapar la coca amb la segona làmina de pasta de full pressionant una mica les vores.
  7. Pintar amb ou batut.
  8. Posar al forn preescalfat a 180º durant uns 30 minuts.


12 comentaris:

  1. me has recordado mis años de escolta sobre finales del 79/80 del siglo pasado je,je con la festa de passos y desde luego esta cocca de figues esta muy buena y seguro que no sobro nada
    bona setmana

    ResponElimina
  2. Cristina; Una bona coca per a compartir.
    Que vagi de gust Cristina¡¡

    ResponElimina
  3. Sempre esta be celebrar les coses!, doncs a mi em sembla amb un aspecte fantàstic!, una abraçada

    ResponElimina
  4. Segur que ha quedat bonissima, aquesta coca de figues!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Una gran coca, tot i les fotos traidores. La figa és una fruita perfecte per a aquest tipus de preparacions amb tota la seva dolçor i amb la poca aigua que deixa anar :)

    ResponElimina
  6. però que bona.... i amb lo que m'agraden les figues. Això no és una coca, és una cocassa!
    ;)

    ResponElimina
  7. QUé bona!!! no n'he fet mai i l'he que provar sens falta abans que no hi hagi figues! Gràcies per la recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Boníssima i molt original! I val la pena aprofitar les últimes figues de la temporada...
    A més, jo trobo que sí fa goig i queda ben presentada, eh? ;)

    ResponElimina
  9. Molt bona, aquesta l'apunto, fer coques amb fruits de temporada, guai..
    Petons

    ResponElimina
  10. Ja poden estar contents els del CAU amb una mare com tu, quina bona pinta, amb el que m'agraden les figues!!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Molt bona...ideal per agafar forces després d'una excursió.

    ResponElimina
  12. Està molt bé portar coses per compartir. Segur que va agradar molt.
    Bona cuina

    ResponElimina