Amanida de receptes

Amanida de receptes

diumenge, 14 de novembre del 2010

Lassanya d'espinacs


Avui no estava gens inspirada a l'hora de triar el dinar, no sé si us passa com a mi però hi ha dies que no se m'acudeix res i a casa tampoc m'ajuden gaire, així que després de donar-hi moltes voltes he decidit obrir el congelador on he trobat uns espinacs que m'han fet pensar amb aquesta lassanya. No n'havia fet mai, però m'he deixat portar per la meva intuició i ha agradat molt a tothom.

Ingredients: (jo l'he fet per a 6 persones)
  • 16 plaques de lassanya
  • 1 kg d'espinacs
  • un grapat de pinyons
  • un grapat de panses
  • salsa beixamel
  • salsa de tomàquet
  • formatge ratllat
  • oli i sal
Preparació:
  1. Coure els espinacs com més us agradin (bullits, al microones...), una vegada cuits colar-los i deixar que treguin tota l'aigua.
  2. En una paella amb una mica d'oli saltejar els espinacs ben escorreguts amb els pinyons i les panses.
  3. Preparar les plaques de lassanya com indquin les instruccions del paquet. Jo he fet servir unes que només calia posar en remull.
  4. En una safata rectangular i que pugui anar al forn posar una capa fina de salsa de tomàquet, a continuació 4 plaques de lassanya, a sobre una capa d'espinacs i una de beixamel. Repetir dues vegades més les capes de lassanya, espinacs i beixamel. Acabar amb la salsa de tomàquet i formatge ratllat.
  5. En el meu cas com que les plaques s'havien de coure ho he posat al forn 10 minuts.
  6. Gratinar i servir ben calent.

9 comentaris:

  1. Doncs per ser improvisat i inevntat t'ha quedat sensacional! M'encanta la lassanya d'espinacs, molt més que la típica de carn... un plat de diumenge, ja ho crec!

    ResponElimina
  2. Doncs visca la NOinspiració, has elaborat una combinació de gustos genial, molt temptadora!

    ResponElimina
  3. Només intuïció?, sense inspiració?...doncs això demostra que a la que en sap no li cal res més que 4 ingredients i una cassola!Una lassanya molt apetitosa!A reveure.

    ResponElimina
  4. Una bona proposta!. M'agraden els espinacs i vestits de lasayna, perfectes!

    ResponElimina
  5. Si el dia que no estàs inspirada fas una deliciosa lasanya , que faràs quan estiguis inspirada? Et felicito.

    ResponElimina
  6. Qui no s'ha quedat mai amb la porta de la nevera oberta a la mà i mirant el seu interior com si fos una avorrida peli de la tele, tot esperant que arribi la inspiració d'un moment a un altre??... doncs això... visca la inspiració!!!!
    una abraçada

    ResponElimina
  7. a vegades deixar-se portar per la inspiració és molt bo, sobretot si et surt aquesta lassanya tan bona.

    ResponElimina
  8. Gràcies a tots pels vostres comentaris, últimament no tinc massa temps per dedicar-me al blog i això fa que no us pugui contestar individualment co m'agradaria.

    ResponElimina
  9. jejeje... em sembla una proposta molt bona per un sopar gaudint d'una nit com la de dilluns passat!!!! :) Visca el Barça!
    Petons!

    ResponElimina