Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 19 d’octubre de 2010

Pa de pessic de xocolata


Avui l'Èlia ha celebrat el seu aniversari amb els nens i nenes de l'escola tot i que ja fa un mes que va fer els dos anys, és el que té fer els anys abans que comenci el nou curs o en període d'adaptació quan encara no es fa l'horari complert. Sembla que els Grallers (que és el nom de la classe) l'han trobat molt bo i l'Èlia ha sortit molt orgullosa de l'escola amb la seva corona.

Aquesta vegada m'ha fet il·lusió que ella m'ajudés, ens ho hem passat molt bé totes dues, l'haurieu d'haver vist amb el pímer i el tamisador, amb l'espàtula ha fet un tast i hem decidit que era el moment de posar-lo al forn.



La recepta és del blog de la Mercè Destapant cassoles al que sóc addicte, el seu té una cobertura de xocolata que jo he substituit per sucre de llustre que a quarts de 7 del matí, quan encara hi havia la lluna i les estrelles, ha posat en Jordi amb molta paciència.



Ingredients: les mesures es fan amb un got d'aigua gran
  • Un got de llet
  • Un got d'oli de gira-sol
  • Un got de farina
  • Un got de sucre
  • Un got de Paladin a la tassa (cacau en pols)
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat
  • Mantega per untar el motlle

Preparació:

  1. En un bol posar els ous, la llet, l'oli i el sucre i barrejar amb el pímer o unes varilles elèctriques o a mà.
  2. Sense deixar de batre anar incorporant el got de Paladin.
  3. Una vegada la xocolata hagi quedat ben incorporada afegir la farina i el llevat que abans haurem tamisat (passat per un colador fi) sense deixar de remenar.
  4. Untar el motlle amb mantega i espolvorejar amb una mica de farina.
  5. Posar la massa al motlle i coure al forn preescalfat a 180º durant 45 minuts. Jo l'he encès per dalt i baix.
  6. Deixar refredar, desmotllar, girar el pa de pessic i decorar al gust.

10 comentaris:

  1. Cristina, quina preciositat i que original amb aquestes estrelletes i llunes!.No saps que contenta estic que finalment hagi quedat bé, perquè aquesta coca realment es mereix intentar-la fer per comprovar si n'és de bona,oi?, o no la vas provar?!!Una abraçada ben gran!

    ResponElimina
  2. He oblidat una cosa important: l'Èlia és una nena preciosa!fes-li tres petonets dolços de part meva!

    ResponElimina
  3. Aquest pastisset t'ha quedat guapíssim, però la noieta encara ho és més, per molts anys i un mes!

    ResponElimina
  4. Si, si, a quarts de lluna i estrelles, decorant el pastís!!! Llàstima que a l'escola se l'han acabat tot i no m'han guardat ni les engrunes!!! Snif!!! Snif!!!

    ResponElimina
  5. Podem estar tranquils! Aquest blog tindrà una llarga vida per generacions!! Preciosa l'Èlia!

    ResponElimina
  6. Amb aquesta ajudant jo aniria pensant en la jubilació. Estic d'acord amb el Joan aquest blog farà història. Enhorabona!

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, Cristina! I quina cuinereta més trampada. Amb una ajuda així qualsevol se'n surt. ;-)
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Quina nena tan bufona! i ja t'ajuda fent pastissos? cada cop aprenen més petits mare meva!
    Us ha quedat un pastís molt maco amb aquestes estrelles i llunes, deuria quedar ben orgullosa.
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  9. Tens la nena més bonica del món mundial, jo en comptes del pa de pessic, me la menjaria a ella a petons!!!
    Enhorabona, la decoració és espectacular!

    ResponElimina
  10. Felicitats a la petita cuinera! Si amb dos anys ja entra a la cuina, segur que serà molt bona cuinera ;)
    No m'estranya que als Grallers els hagi agradat tant, té una pinta delciosa!

    ResponElimina