Amanida de receptes

Amanida de receptes

dimarts, 24 de novembre del 2009

Pastís de patates i bacon


La setmana passada vaig tenir la grip i em va obligar a quedar-me a casa, això va fer que pogués escoltar la secció de Cuinetes que fa Fermí Puig al programa El món a Rac1. Quan vaig estar de baixa per maternitat m'hi vaig aficionar, però des de que treballo que no l'havia escoltat.

Aquest dijous estava dedicat a les patates i una de les receptes que va explicar era aquest pastís de patata i bacon, la recepta original portava formatge Gruyere, però com que jo no en tenia ho he fet amb Emmental.
Al buscar l'enllaç amb el programa me n'he adonat que s'havia de coure tapat, pel que sembla vaig agafar malament les notes mentres ho escoltava per la ràdio. Suposo que no ha de quedar tan torradet, tot i que a mi el crec crec del bacon m'agrada molt. La recepta la poso com va dir Fermí Puig.
Ingredients:
  • 400 gr de bacon tallat molt fi
  • 3 patates
  • formatge emmental o gruyere
  • un gra d'all
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Fregar amb l'all una cassola que pugui anar al forn i que no sigui molt alta.
  2. Untar-la amb oli.
  3. Forrar-la amb el bacon en forma de flor deixant que les tires sobresurtin de la cassola ja que després ens han de servir per cobrir el pastís.
  4. Pelar i tallar les patates a rodantxes.
  5. Fer capes de patates, una miqueta de sal i formatge en aquest ordre. Acabar amb una capa de patates. Jo n'he fet 3 de patata i 2 de formatge.
  6. Tapar amb el bacon que em deixat sobresortir.
  7. Coure al forn, preescalfat a 220º durant 10 minuts.
  8. Tapar i seguir coent durants uns 35 minuts més. Sabrem que està cuit si punxem la patata i està tova.
  9. Treu del forn i es gira en un plat com si fos una truita i ja es pot servir.

6 comentaris:

  1. Una pastís deliciós per acompanyar qualsevol plat... A mi amb el color torradet m'agrada molt ;)

    ResponElimina
  2. Donçs mira, alguna cosa bona n' ha sortit de la teva grip, així ara podem gaudir d' aquesta recepta.
    ptns

    ResponElimina
  3. Tant és si el vas coure destapat, el tall convida a menjar-ne!.

    ResponElimina
  4. Fa una pinta boníssima, a mi el bacon curixent també m'agrada més. El provarem amb formatge vegetal nosaltres. Mmmmm !!

    ResponElimina
  5. A mi també m´agrada el bacon molt fet...i estic segura que això ha de ser boníssim!!!!

    ResponElimina
  6. Cristina, avui provaré de fer el plat de patates i bacon del Fermí.
    Ja et diré com ha anat.
    Un petó d'un fan incondicional.

    PD, voto pel color dauradet de la foto.

    Oriol

    ResponElimina