Amanida de receptes

Amanida de receptes

dilluns, 13 de juliol de 2009

Flamets de truita de patata i espinacs


Des de que he tornat a treballar que ja no tinc temps per dedicar al blog ni per fer experiments a la cuina, les receptes se m'acumulen i tinc moltes coses pendents de penjar que no veuen la llum. Avui he trobat un forat i he aprofitat per connectar-me i posar aquets flamets de truites que vaig fer pel bateig de l'Èlia. La recepta la vaig copiar del sopar de cosines que vam fer a casa de la Teresa, que és una gran cuinera i em va ajudar a preparar i a assessorar-me pel bateig.

Aquest dia jo en vaig fer de patates i d'espinacs, però se'n pot fer de qualsevol cosa. Aquests flamets no són més que truitetes individuals cuites al forn en lloc de fetes a la paella i tallades a dauets. Per fer-ho utilitzo uns motlles de silicona que em permeten fer-les d'onze en onze.
Ingredients:
  • Patates
  • Espinacs
  • Ous
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Pelar i fregir les patates com per fer una truita.
  2. Bullir els espinacs.
  3. Barrejar les patates amb l'ou batut i salat.
  4. Barrejar els espinacs ben escorregts amb l'ou batut i salat.
  5. Omplir els motlles i coure al forn durant uns 12 minuts.
  6. Deixar refredar una mica abans de desmotllar.

2 comentaris:

  1. Oh! Aquestes truites en format flamet m'encanten! Una idea genial com a pica-pica! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Ei, quina idea més bona per a un aperitiu! A part que t'estalvies tota la feinada de fer les truites a la paella... m'encanta tot el que es pugui acabar al forn ;)
    Queden molt boniques de presentació i com tu dius, admeten moltes variacions. M'apunto la idea!

    ResponElimina